Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 615 wijnen
Zilveren Mundus Vini

Abbotts & Delaunay Carignan VV

Herkomst: Frankrijk, Pays d'Oc
Druif: Carignan
Vol en rond rood, Rijk, specerijen, zwart fruit, verfijnd
Abbotts & Delaunay is een klein boutique estate in Zuid-Frankrijk en maakt werekdklasse wijnen voor een betaalbare prijs. Zo ook hun stevige rode Carignan met romige afdronk.
€ 11,95 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

VV staat voor Vieilles Vignes, oftewel: oude stokken. In dit geval zeer oude stokken van meer dan 50 jaar oud. Het resultaat is een voortreffelijke rode wijn, vol kruiden en stevig rood fruit. 80% heeft gerijpt op houten vaten wat zorgt voor een heerlijke romige afdronk. Nu al geweldig en nog 5 jaar te bewaren.

wijn
Wijnkaartnaam Abbotts & Delaunay Carignan
Land Frankrijk
Regio Pays d'Oc
Druif Carignan
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk bij stoofschotels of wild
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%
Frankrijk, Limoux
Uit de Bourgogne komen echte klasse wijnen, voor sommige wijnliefhebbers zelfs de lekkerste wijnen ter wereld. De combinatie van terroir, klimaat, de edele Chardonnay druif en de expertise van de wijnmakers levert vaak geweldige wijnen op. Elegant, diepgaand, zuiver en gelaagd door subtiel houtgebruik.
 
Bourgogne stijl
Maar deze combinatie is ook op enkele andere plekken te vinden en brengt dezelfde type ‘Bourgogne wijnen’ voort met een lokaal accent. Voorbeelden: Elgin in Zuid Afrika, Umbrië in Italië (zoals Cervaro della Sala), Burgenland in Oostenrijk en Limoux in Zuid-Frankrijk.
 
 
Limoux
Dit dorpje met z’n omliggende wijngaarden is een kleine appellation, 25 kilometer ten zuiden van Carcassonne gelegen. Al ruim 100 jaar bekend om zijn uitstekende mousserende wijnen; Blanquette de Limoux. En Limoux heeft sinds 1993 ook een eigen appellation voor witte wijnen. Het gebied ligt 200-400 meter boven zeeniveau, de grond is flink kalkhoudend en door de hogere ligging koelt het ‘s nachts goed af. Hier zag de Bourgondiër Laurant Delaunay perfecte wijngaarden om grootse Chardonnay’s te produceren.
 
Abbotts&Delaunay
Op deze plek zag de Bourgondiër Laurant Delaunay perfecte wijngaarden om grootse Chardonnay’s te produceren. Laurent Delaunay heeft dit estate 10 jaar geleden overgenomen van het echtpaar Abbotts en naar goed Frans gebruik zijn achternaam toegevoegd aan het estate: Abbotts & Delaunay.
 
Domaine de la Métairie d’Alon
Laurant stelt dus alles in het werk om wereldklasse Chardonnay’s te produceren, het topdomein van Abbotts & Delaunay werkt volledig biodynamisch (een stap verder dan biologisch) en dat zorgt voor extra levendigheid in de wijn. In de winery heeft hij de beste houten vaten van Frankrijk en moderne apparatuur om de frisheid in de wijn te borgen.
 
Single-Vineyard Chardonnay
Van de mooiste wijngaard ‘Le Palajo’ komt de beste Chardonnay, AC Limoux, biodynamisch en geheel in de stijl van een grootse Bourgogne. Denk hierbij aan een krachtige Meursault of zelfs Corton-Charlemagne. Maar dan voor een prijs van een instap Bourgogne.
Abbotts & Delaunay
Zilveren award- Mundus Vini (oogst 2017)
Anderen kochten ook