Bernardus Chardonnay

Bekendste Chardonnay van NL
Christian Griffioen
Taste a Dream is het motto van Bernadus en dat proeft u in deze voortreffelijke Chardonnay. De aroma's vertonen geuren van perzik en lychee, geaccentueerd door karamel en geroosterde eikenhouten tonen. De smaak is zeer rijk en zeer geconcentreerd met levendige tropische fruit- en citrussmaken ondersteund door een knapperige zuurgraad. Een perfecte Chardonnay.
Geschreven door Christian Griffioen, Wijngids

Beschikbaarheid: In voorraad

Speciale Prijs: Excl. BTW: 16,32 Incl. BTW: 19,75

Van: Excl. BTW: 18,14 Incl. BTW: 21,95

U spaart 40 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916115
Wijnkaartnaam Bernardus Chardonnay
Land Verenigde Staten
Regio Monterey County
Jaargang 2018
Druif Chardonnay
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk bij visgerechten, gegrild of met een rijke saus. Ook perfect bij wit vlees en lichtere vleesgerechten.
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 13,5%

Bernardus Chardonnay

De Monterey Chardonnay is een uitstekend voorbeeld van Chardonnay uit Monterey County. De aroma's vertonen geuren van perzik en lychee, geaccentueerd door karamel en geroosterde eikenhouten tonen. De smaak is zeer rijk en zeer geconcentreerd met levendige tropische fruit- en citrussmaken ondersteund door een knapperige zuurgraad.

Oprichter Bernardus (Ben) Pon, was een bereisd man en gezegend met een onberispelijke smaak, had alle plekken op de wereld kunnen kiezen om zijn Bernardus Winery te vestigen om eersteklas wijnen te verbouwen. Hij koos Carmel Valley in California, met zijn westelijke oriëntatie, warme dagen en koude nachten en verbluffende schoonheid.

Hij was ervan overtuigd dat zijn wijngaarden daar wijnen zouden kunnen produceren die wedijveren met de grootste ter wereld. Meer dan een kwart eeuw later bereikte hij dat niet alleen met zijn landgoed Marinus, vernoemd naar zijn middelste naam, maar met name met een krachtige portfolio van Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Over Bernardus

De focus van Bernardus is om wijnen te creëren die de smaakpapillen versteld laten staan en de verbeelding prikkelen. Oprichter Ben Pon beschouwde wijn als kunst - een vorm van kunst die het gewone overstijgt. Zijn droom met Bernardus was om een ​​wijnen te maken die gelijk zijn aan de beste uit Bordeaux!

Ontdek Bernardus