Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 620 wijnen

Château Corton C. Corton Charlemagne Grand Cru Blanc 2019

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druif: Chardonnay
Romig en elegant wit
De druiven voor deze Grand Cru worden met de hand geplukt. Deze wijn biedt u een fantatische expressie van de top van Corton Charlemagne wijnen. Perfect in balans met een houtlagering van 15 maanden.
€ 192,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Tussen de Côte de Nuits en de Côte de Beaune, ligt de heuvel van Corton in de appelatie Corton-Charlemagne. . Historisch gezien was de wijngaard een geschenk van keizer Karel de Grote aan Saint-Andoche van Saulieu, in 775. Als teken van dankbaarheid zijn de wijnstokken vernoemd naar hun schenken; een eerbetoon aan Karel de Grote.

De wijn heeft een gouden kleur. In de neus heeft het een royal bouquet aroma's van gegrilde amandelen en vanille. Op het pallet is hij mondvullend met aroma’s van eikenhout waar in de aanhoudende afdronk de minerale tonen naar voren komen. Hoewel de wijn al op dronk is, verdient deze wijn het om een paar jaar in de kelder te liggen om zijn hoogtepunt te bereiken.

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Jaargang 2019
Druif Chardonnay
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 8 - 10°C
Wijn & Spijs amandel | vanille | eikenhout | mineralen
Sluiting Kurk
Smaak Romig en elegant wit
Alcohol 13%
Het Château Corton C. is het symbool van een Bourgondische wijngaard, met zijn omheining en zijn prachtige geglazuurde tegels onder aan de heuvel Aloxe-Corton met uitzicht op de wijnstokken. De Corton C wijngaarden van in totaal negen hectare omvatten prestigieuze appellaties zoals; Corton, Corton-Charlemagne, Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, Pommard, Monthelie, Savigny-les-Beaune, Ladoix en Auxey-Duresses. Het grootste perceel is 0,9 hectare dus kunt u zich een voorstelling maken van de schaarste van deze wijnen. Met de wens in het achterhoofd om in alle vooraanstaande Franse terroirs wijn te produceren kocht familie Frey in 2014 het Estate. Familie Frey en Corton C. exporteerden hun wijnen tot op heden alleen naar het thuisland van familie Frey; Zwitserland. Wij zijn vereerd dat wij de unieke kans krijgen de wijnen van Château Corton C. naar Nederland te halen.
 
Familie Frey
U kent de familie Frey wellicht van de mooie wijnen van Domaine Paul Jaboulet Aîné uit de Rhône of Chateau La Lagune in de Bordeaux. Met Corton C. in Bourgondië blijft Caroline Frey, oenoloog en eigenaresse, trouw aan de waarden van uitmuntendheid die hun eigendommen in de Bordeaux en Rhône vallei ook dragen. Caroline Frey is voorstander van biologische wijnbouw en combineert moderne met traditionele methodes voor het beste resultaat. Zo hebben zij ook op de negen hectare van Corton C flink geïnvesteerd in biologische en biodynamische wijnbouw. Bovendien hebben zij de mogelijkheid gecreëerd om de wijn de produceren en te rijpen op Chateau Corton C..
 

Bekijk alle Chateau Corton C wijnen in de shop

 
 
Château Corton C.
Anderen kochten ook