Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 493 wijnen
93 Robert Parker
95 James Suckling
93 Wine Enthusiast
Château d’Esclans
Garrus
2019
Herkomst: Frankrijk, Provence - A.C. Côtes de Provence
Druif: Grenache, Vermentino
Fruitige en frisse rosé, Elegant, steenfruit, vanille, complex
Dankzij wereldwijd vergaarde kennis heeft Sacha Lichine zijn ambitie uitgesproken om de allerbeste rosé ter wereld te willen maken. Samen met wijlen Patrick Léon creëerden ze Garrus, de beste en duurste rosé ter wereld. In alles groots; vergist en gerijpt op eikenhouten vaten zorgen voor een complexiteit die zijn weerga niet kent.
€ 129,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze exceptionele wijn kreeg van het befaamde Wine Spectator de hoogste score ooit voor een rosé. Bijzonder elegant, romig met geconcentreerde aroma’s van steenfruit, wat vanille en specerijen en een mineralige afdronk.

Sacha Lichinie
Wijnkaartnaam Château d'Esclans Garrus
Land Frankrijk
Regio Provence - A.C. Côtes de Provence
Jaargang 2019
Druif Grenache, Vermentino
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Sluiting Kurk
Smaak Fruitige en frisse rosé
Alcohol 13,5%
Frankrijk, Provence
Château d’Esclans is een schitterend landgoed gelegen in het hart van de Provence, ten noordoosten van St. Tropez met uitzicht over de Esclans vallei en de Middellandse zee op steenworp afstand. Sacha Lichine streek in 2006 neer in La Motte-en-Provence en kocht Château d’Esclans van een Zweedse familie. Sacha is de zoon van de wereldberoemde wijnmaker en schrijver Alexis Lichine. 
 
's Werelds beste rosé
Sacha Lichine heeft maar één doel en dat is de beste rosé van de wereld maken. Om deze ambitie waar te maken werkte hij samen met de beste van de beste; wijlen Patrick Léon. De heer Léon heeft 23 jaar lang de wijnen Mouton Rothschild gemaakt. De internationale pers dook vol op zijn rosé's en schreef er lovend over. De winery is o.a. uitgeroepen tot 'European Winery of the Year' door het wijnblad Wine Enthusiast en hun bekende Whispering Angel rosé geniet een enorme aantrekkingskracht wereldwijd! Om de liefde voor goede rosé's verder te verspreiden wereldwijd, is er een samenwerking met Moët Hennesy aangegaan.
 
Wereldwijde faam 
Vroeger waren de Provence rosé's zwaar, donker en stroperig. Zoals Sascha Lichine zelf zegt: "Ik denk dat iedereen was klaar voor zoiets als mijn Whispering Angel". Jaren geleden, als je naar Saint Tropez of de Franse Rivièra ging, dronk iedereen goedkope Provence rosé ‘on the rocks’. Nu is het een echte wijn geworden. We hebben de basis gelegd voor het idee dat Provence rosé serieus moet worden genomen."
 
Het idee heeft duidelijk gewerkt. De verkoop van geïmporteerd Provence rosé in de VS steeg met 41% vorig jaar, een duizelingwekkende aantal gezien het feit dat de wijn verkoop slechts 1 procent groeide. 90% van de geproduceerde wijn bij Chateau d'Esclans wordt geëxporteerd en je zult onder andere de Whispering Angel vinden in 76 landen. Exotische landen als Senegal, Cambodja en Qatar, maar ook op de plekken waar de jetset graag vertoeft; The Hamptons, Cote d’Azur, Aspen en de Malediven, overal drinkt men Whispering Angel.
 
Château d’Esclans
93 punten - Robert Parker (oogst 2016)
The 70% Grenache for the 2017 Cotes de Provence Rose Garrus comes from the estate's oldest vines. It's barrel fermented with 30% Vermentino, resulting in a toasty, honeyed wine reminiscent of pink grapefruit. It's medium to full-bodied, round and ripe feeling, then finishes long, with echoes of pencil shavings, citrus and melon. It's a paradigm-shifting rosé, but one that resembles an excellent barrel-fermented white wine as much as anything else. I tasted a 2014 at the estate, which left me unconvinced about the cuvée's aging potential.
95 punten - James Suckling (oogst 2018)
This is like glacier water with crystalline purity; the transparency of florals to the 2018 Garrus are stunning – think almond blossom, white roses and gentian. White peaches and chamomile are also never far away. There’s striking tension to the palate, which is full-bodied and very oily, but brilliantly pure and vivacious. Long and mineral on the finish. Drink now or hold.
93 punten - Wine Enthusiast (oogst 2018)
This wine takes the concept of Provence rosé to the extreme. The wood aging is beautifully integrated while a whisper of toastiness adds to the richness and concentration. A deliciously textured rosé, its weight and density make it perfect for food.
95 punten - James Suckling (oogst 2017)
Incredibly complex aromas of subtle white stones, slate, light berries and peach character plus a hint of cream. Full-bodied yet so light and agile with a focused and dense center palate. Incredibly energetic. As always, one of the very best rosés in the world.
93 punten - Wine Enthusiast (oogst 2017)
This is a rich, impressive wine, with spicy flavors from wood aging that are well integrated with the ripe berry fruits. Together, they give intensity, sophistication and power, making this a perfect candidate to enjoy alongside food. Drink now, although the wine should age well through 2022.

Anderen kochten ook