Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 469 wijnen
92 James Suckling
90 Vinous
Château d’Esclans
Whispering Angel
2020
Herkomst: Frankrijk, Provence - A.C. Côtes de Provence
Druif: Cinsault, Grenache, Vermentino
Fruitige en frisse rosé, Bleek, rood fruit, mineralen, elegantie
Whispering Angel, de naam zegt het eigenlijk al, deze roze engel is een genot om te drinken. De wijn is aan een ongelofelijk opmars bezig. Binnen enkele jaren is dit de populairste Provence rosé geworden. Heerlijk frisse, elegante en met rood fruit gevulde rosé. Elk leeg glas vraagt om een nieuwe.
€ 22,75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Gris roze kleur. Mooie rosé met een aromatisch bouquet, uitblinkend in mineraliteit en elegantie. Een mooi glas wijn, elegant, breed en rijk met een mooie frisheid en lichte kruidigheid. Intense smaak met aroma’s van abrikozen, rode bessen en aardbeien. Deze rosé dankt zijn naam aan het kapelletje op het landgoed waar op de muur 2 fluisterende engelen zijn afgebeeld. Deze staan ook op het etiket en volgens eigenaar Sacha Lichine zou je ze wellicht zelfs kunnen horen als je deze rosé drinkt....

Sacha Lichinie
Wijnkaartnaam Château d’Esclans Whispering Angel
Land Frankrijk
Regio Provence - A.C. Côtes de Provence
Jaargang 2020
Druif Cinsault, Grenache, Vermentino
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Sluiting Kurk
Smaak Fruitige en frisse rosé
Alcohol 13,5%
Frankrijk, Provence
Château d’Esclans is een schitterend landgoed gelegen in het hart van de Provence, ten noordoosten van St. Tropez met uitzicht over de Esclans vallei en de Middellandse zee op steenworp afstand. Sacha Lichine streek in 2006 neer in La Motte-en-Provence en kocht Château d’Esclans van een Zweedse familie. Sacha is de zoon van de wereldberoemde wijnmaker en schrijver Alexis Lichine. 
 
's Werelds beste rosé
Sacha Lichine heeft maar één doel en dat is de beste rosé van de wereld maken. Om deze ambitie waar te maken werkte hij samen met de beste van de beste; wijlen Patrick Léon. De heer Léon heeft 23 jaar lang de wijnen Mouton Rothschild gemaakt. De internationale pers dook vol op zijn rosé's en schreef er lovend over. De winery is o.a. uitgeroepen tot 'European Winery of the Year' door het wijnblad Wine Enthusiast en hun bekende Whispering Angel rosé geniet een enorme aantrekkingskracht wereldwijd! Om de liefde voor goede rosé's verder te verspreiden wereldwijd, is er een samenwerking met Moët Hennesy aangegaan.
 
Wereldwijde faam 
Vroeger waren de Provence rosé's zwaar, donker en stroperig. Zoals Sascha Lichine zelf zegt: "Ik denk dat iedereen was klaar voor zoiets als mijn Whispering Angel". Jaren geleden, als je naar Saint Tropez of de Franse Rivièra ging, dronk iedereen goedkope Provence rosé ‘on the rocks’. Nu is het een echte wijn geworden. We hebben de basis gelegd voor het idee dat Provence rosé serieus moet worden genomen."
 
Het idee heeft duidelijk gewerkt. De verkoop van geïmporteerd Provence rosé in de VS steeg met 41% vorig jaar, een duizelingwekkende aantal gezien het feit dat de wijn verkoop slechts 1 procent groeide. 90% van de geproduceerde wijn bij Chateau d'Esclans wordt geëxporteerd en je zult onder andere de Whispering Angel vinden in 76 landen. Exotische landen als Senegal, Cambodja en Qatar, maar ook op de plekken waar de jetset graag vertoeft; The Hamptons, Cote d’Azur, Aspen en de Malediven, overal drinkt men Whispering Angel.
 
Château d’Esclans
92 punten - James Suckling (oogst 2020)
Very pale apricot-pink color. Delicate aromas of sliced apple, pink grapefruit, peach, cream and stones follow through to a medium body and crisp acidity. Deliciously creamy and smooth. Drink and enjoy.
90 punten - Vinous (oogst 2020)
Brilliant peach skin. Red berries and pit fruits on the nose, and a floral nuance in the background. Silky and open-knit, showing good depth as well as energy to the red currant and nectarine flavors, which pick up a refreshingly bitter orange zest quality on the back half. Finishes long and juicy, with a repeating floral note and subtle grip. Don't hate on this wine just because it’s popular.
92 punten - James Suckling (oogst 2018)
This is the real McCoy for this price point. The freshness here is undeniable, as it exudes citrus, rose petals, nectarines, sliced dill and coriander and the signature strawberries and cream. Flavorful and intense on the medium- to full-bodied palate yet so very restrained and elegant. Super-value wine as always. Drink now.
Beste uit de test Geselectterd- Hubrecht Duijker (oogst 2018)
Vraag een liefhebber wat de beroemdste Provence-rosé is en bijna zonder uitzondering zal het antwoord ‘Domaine Ott’ luiden. Maar volgens Château d’Esclans is dat verleden tijd. Aan ambitie en materiaal is daar geen gebrek. ‘There has to be something to challenge Domaine Ott,’ meent eigenaar Sacha Alexis Lichine. Een uitdaging die deze telg uit een gereputeerd Bordeaux-geslacht is aangegaan met de hulp van Patrick León, een buurtgenootje dat eerder wijn-eindverantwoordelijk was op Mouton-Rothschild. Onder andere tachtig jaar oude grenachestokken, lagering op Frans eikenhouten demi-muids (500 liter vaten) en bâtonnage moeten de rest doen en de wijnen van Château d’Esclans ‘tot de beste van de wereld’ maken. In ieder geval behoren ze al wel tot de kostbaarste. Dit instapmodelletje Whispering Angel mag voor net geen twintig euro nog sympathiek geprijsd worden genoemd. Maar van de topcuvée verschiet zelfs de duurste Ott van kleur: Garrus kost meer dan honderd euro. Toegegeven, het zijn prachtige wijnen. Met veel finesse, elegantie, diepgang, complexiteit en talmende afdronken… De iets eenvoudiger Les Clans werd door een collega zelfs bejubeld met: ‘Dit is geen rosé, dit is Meursault.’ En dan valt een eurootje of zestig wel weer mee natuurlijk. Enfin, Whispering Angel is ook dit jaar weer ingestuurd voor De Grote Hamersma. En ook deze oogst leidt niet tot klagen. Het is verfijnd en elegant. Het zweeft tussen perzik en bosaardbeitjes. Toucheert met de voetjes tijm. En wappert op een fris zomerbriesje door richting gedroogde abrikoos en rozemarijn. Breaking news om even aan te geven dat we hier met luxe waar te maken hebben: het domein is onlangs aangekocht door de multinational in luxury brands, LVMH, Louis Vuitton Moet Hennessy. Kortom, haast u: de prijstang met een grote P is hun beste vriend.
9 - De Grote Hamersma (oogst 2019)