Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 627 wijnen
9 De Grote Hamersma
92 James Suckling
Château d’Esclans
Whispering Angel 3 liter
Herkomst: Frankrijk, Provence - A.C. Côtes de Provence
Druif: Tibouren, Vermentino
Fruitige en frisse rosé, Bleek, rood fruit, mineralen, elegantie
Er is genoeg voor iedereen! Niets voor niets is Whispering Angel aan een snelle opmars bezig wereldwijd. Bij jetset feesten op de mooiste plekken is dit een graag gedronken rosé. Met dit formaat maak je zeker indruk, het smaakt naar meer en het ziet er waanzinnig uit.
€ 145,00 | 3L
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Dubbel Magnum: Mooie rosé die uitblinkt in mineraliteit en elegantie. Een mooi glas wijn, elegant, breed en rijk met een mooie frisheid en lichte kruidigheid. Intense smaak met aroma’s van abrikozen, rode bessen en aardbeien. Tevens verkrijgbaar in 75cl, Magnum en zes liter.

Sacha Lichinie
Wijnkaartnaam Château d'Esclans Whispering Angel Dubbel Magnum
Land Frankrijk
Regio Provence - A.C. Côtes de Provence
Druif Tibouren, Vermentino
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Sluiting Kurk
Smaak Fruitige en frisse rosé
Alcohol 13,5%
Frankrijk, Provence
Château d’Esclans is een schitterend landgoed gelegen in het hart van de Provence, ten noordoosten van St. Tropez met uitzicht over de Esclans vallei en de Middellandse zee op steenworp afstand. Sacha Lichine streek in 2006 neer in La Motte-en-Provence en kocht Château d’Esclans van een Zweedse familie. Sacha is de zoon van de wereldberoemde wijnmaker en schrijver Alexis Lichine. 
 
's Werelds beste rosé
Sacha Lichine heeft maar één doel en dat is de beste rosé van de wereld maken. Om deze ambitie waar te maken werkte hij samen met de beste van de beste; wijlen Patrick Léon. De heer Léon heeft 23 jaar lang de wijnen Mouton Rothschild gemaakt. De internationale pers dook vol op zijn rosé's en schreef er lovend over. De winery is o.a. uitgeroepen tot 'European Winery of the Year' door het wijnblad Wine Enthusiast en hun bekende Whispering Angel rosé geniet een enorme aantrekkingskracht wereldwijd! Om de liefde voor goede rosé's verder te verspreiden wereldwijd, is er een samenwerking met Moët Hennesy aangegaan.
 
Wereldwijde faam 
Vroeger waren de Provence rosé's zwaar, donker en stroperig. Zoals Sascha Lichine zelf zegt: "Ik denk dat iedereen was klaar voor zoiets als mijn Whispering Angel". Jaren geleden, als je naar Saint Tropez of de Franse Rivièra ging, dronk iedereen goedkope Provence rosé ‘on the rocks’. Nu is het een echte wijn geworden. We hebben de basis gelegd voor het idee dat Provence rosé serieus moet worden genomen."
 
Het idee heeft duidelijk gewerkt. De verkoop van geïmporteerd Provence rosé in de VS steeg met 41% vorig jaar, een duizelingwekkende aantal gezien het feit dat de wijn verkoop slechts 1 procent groeide. 90% van de geproduceerde wijn bij Chateau d'Esclans wordt geëxporteerd en je zult onder andere de Whispering Angel vinden in 76 landen. Exotische landen als Senegal, Cambodja en Qatar, maar ook op de plekken waar de jetset graag vertoeft; The Hamptons, Cote d’Azur, Aspen en de Malediven, overal drinkt men Whispering Angel.
 
Château d’Esclans
9 - De Grote Hamersma (oogst 2020)
Vraag een liefhebber wat de beroemdste Provence-rosé is en bijna zonder uitzondering zal het antwoord ‘Domaine Ott’ luiden. Maar volgens Château d’Esclans is dat verleden tijd. Aan ambitie en materiaal is daar geen gebrek. ‘There has to be something to challenge Domaine Ott,’ meent eigenaar Sacha Alexis Lichine. Een uitdaging die deze telg uit een gereputeerd Bordeaux-geslacht is aangegaan met de hulp van Patrick León, een buurtgenootje dat eerder wijn-eindverantwoordelijk was op Mouton-Rothschild. Onder andere tachtig jaar oude grenachestokken, lagering op Frans eikenhouten demi-muids (500 liter vaten) en bâtonnage moeten de rest doen en de wijnen van Château d’Esclans ‘tot de beste van de wereld’ maken. In ieder geval behoren ze al wel tot de kostbaarste. Dit instapmodelletje Whispering Angel mag voor net geen twintig euro nog sympathiek geprijsd worden genoemd. Maar van de topcuvée verschiet zelfs de duurste Ott van kleur: Garrus kost meer dan honderd euro. Toegegeven, het zijn prachtige wijnen. Met veel finesse, elegantie, diepgang, complexiteit en talmende afdronken… De iets eenvoudiger Les Clans werd door een collega zelfs bejubeld met: ‘Dit is geen rosé, dit is Meursault.’ En dan valt een eurootje of zestig wel weer mee natuurlijk. Enfin, Whispering Angel is ook dit jaar weer ingestuurd voor De Grote Hamersma. En ook deze oogst leidt niet tot klagen. Het is verfijnd en elegant. Het zweeft tussen perzik en bosaardbeitjes. Toucheert met de voetjes tijm. En wappert op een fris zomerbriesje door richting gedroogde abrikoos en rozemarijn.
92 punten - James Suckling (oogst 2020)
Very pale apricot-pink color. Delicate aromas of sliced apple, pink grapefruit, peach, cream and stones follow through to a medium body and crisp acidity. Deliciously creamy and smooth. Drink and enjoy.
Beste uit de test Geselectterd- Hubrecht Duijker (oogst 2018)
Anderen kochten ook