Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 615 wijnen
90 Decanter

Abbotts & Delaunay Domaine de la Métairie d'Alon Chardonnay Le Village 2019

Herkomst: Frankrijk, Languedoc
Druif: Chardonnay
Romig en elegant wit, Complex, wit fruit, hout, biodynamisch
Gelegen in een bergachtig gebied rond het dorp Magrie, tussen Limoux en Roquetaillade, ligt het Biodynamische topdomein van Abbotts&Delaunay. Zeer goed uitgebalanceerd en complex in de mond met mooie harmonie tussen sensaties van rondheid, frisheid en levendigheid. Opmerkelijk lengte in de afdronk. Dit geschenk is verpakt in een luxe houten geschenkkist.
€ 19,95 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Bleke gouden kleur met groene accenten. Intense neus met tonen van: witte perzik, rijp citroen, verse banaan, gevolgd door noten van gebak en een florale toets. Discrete houtachtige tonen (hazelnoten, gedroogde banaan). Zeer goed uitgebalanceerd en complex in de mond met mooie harmonie tussen sensaties van rondheid, frisheid en levendigheid. Opmerkelijk lengte in de afdronk.

wijn
Wijnkaartnaam Domaine de la Métairie d'Alon Chardonnay Le Village
Land Frankrijk
Regio Languedoc
Jaargang 2019
Druif Chardonnay
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 14 - 16°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Salades met asperges en geitenkaas, gegrilde en gebakken vis
Sluiting Kurk
Smaak Romig en elegant wit
Alcohol 13,5%
Frankrijk, Limoux
Uit de Bourgogne komen echte klasse wijnen, voor sommige wijnliefhebbers zelfs de lekkerste wijnen ter wereld. De combinatie van terroir, klimaat, de edele Chardonnay druif en de expertise van de wijnmakers levert vaak geweldige wijnen op. Elegant, diepgaand, zuiver en gelaagd door subtiel houtgebruik.
 
Bourgogne stijl
Maar deze combinatie is ook op enkele andere plekken te vinden en brengt dezelfde type ‘Bourgogne wijnen’ voort met een lokaal accent. Voorbeelden: Elgin in Zuid Afrika, Umbrië in Italië (zoals Cervaro della Sala), Burgenland in Oostenrijk en Limoux in Zuid-Frankrijk.
 
 
Limoux
Dit dorpje met z’n omliggende wijngaarden is een kleine appellation, 25 kilometer ten zuiden van Carcassonne gelegen. Al ruim 100 jaar bekend om zijn uitstekende mousserende wijnen; Blanquette de Limoux. En Limoux heeft sinds 1993 ook een eigen appellation voor witte wijnen. Het gebied ligt 200-400 meter boven zeeniveau, de grond is flink kalkhoudend en door de hogere ligging koelt het ‘s nachts goed af. Hier zag de Bourgondiër Laurant Delaunay perfecte wijngaarden om grootse Chardonnay’s te produceren.
 
Abbotts&Delaunay
Op deze plek zag de Bourgondiër Laurant Delaunay perfecte wijngaarden om grootse Chardonnay’s te produceren. Laurent Delaunay heeft dit estate 10 jaar geleden overgenomen van het echtpaar Abbotts en naar goed Frans gebruik zijn achternaam toegevoegd aan het estate: Abbotts & Delaunay.
 
Domaine de la Métairie d’Alon
Laurant stelt dus alles in het werk om wereldklasse Chardonnay’s te produceren, het topdomein van Abbotts & Delaunay werkt volledig biodynamisch (een stap verder dan biologisch) en dat zorgt voor extra levendigheid in de wijn. In de winery heeft hij de beste houten vaten van Frankrijk en moderne apparatuur om de frisheid in de wijn te borgen.
 
Single-Vineyard Chardonnay
Van de mooiste wijngaard ‘Le Palajo’ komt de beste Chardonnay, AC Limoux, biodynamisch en geheel in de stijl van een grootse Bourgogne. Denk hierbij aan een krachtige Meursault of zelfs Corton-Charlemagne. Maar dan voor een prijs van een instap Bourgogne.
Abbotts & Delaunay
8+ - De Grote Hamersma (oogst 2017)
Rond gepolijste chardonnay van biologisch domein van Abbotts & Delauney in de Languedoc. Het Domaine de la Métairie d'Alon ligt in een bergachtig gebied rond het dorp Magrie, tussen Limoux en Roquetaillade. Hier wordt een chardonnay-blend gemaakt van 25 verschillende hooggelegen percelen. Mild in de aanzet, dan krachtig aanzwellende laurier, citrus en bergamot met nagalmende zuren.
90 punten - Decanter (oogst 2017)
Anderen kochten ook