Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 611 wijnen

González Byass Monta Tempranillo & Petit Verdot 2021

Herkomst: Spanje, Vino de la Tierra Cadiz
Druif: Petit Verdot, Tempranillo
Licht en fruitig rood, Laurier, Peper, Chocolade, Intens
Aroma's van fruit, florale accenten en balsemieke tonen. De Tempranillo toont tonen van laurier, munt, peper en donkere chocolade en maakt deze wijn zeer aantrekkelijk. De Petit Verdot verschijnt met dichte vruchten, donkere kleuren en intense smaken. Ideaal bij vleesgerechten, wild en kip
€ 6,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze wijn is een perfecte combinatie van de fruitigeTempranillo en de krachtige Petit Verdot. Gemaakt op Finca Constancia bij Toledo in het hart van Spanje, Monta staat voor balans en dat is deze wijn. 

Wijnmakers Gonzalez Byass
Land Spanje
Regio Vino de la Tierra Cadiz
Jaargang 2021
Druif Petit Verdot, Tempranillo
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 14 - 16°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Ideaal bij vleesgerechten, wild en kip
Sluiting Schroefdop
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 13%
Spanje, Jerez
González Byass is een echt familiebedrijf, opgericht in 1835 in Jerez, Spanje. Daar produceren zij al meer dan 180 jaar de beste sherry's zoals de wereldberoemde Tio Pepe Fino. De familie heeft zich de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot een 'Familia del Vino' met bodegas in de beroemdste gebieden van Spanje, zoals; Bodegas Beronia (Rioja en Rueda), Cavas Vilarnau (Barcelona), Finca Constancia (Castilla), Pazos de Lusco (Rías Baixas) en Viñas del Vero (Somontano).
 
In de afgelopen jaren hebben zij Veramontein Chile, Pedro Domecq in Mexico en hun meest recente aanwinst, Dominio Fournier, in het hart van de Ribera del Duero gekocht. Gedurende deze periode is het bedrijf druk ook nog altijd druk met het uitbreiden van premium gin-assortiment (The London Nº 1 en MOM)
 
European Winery of the Year
Het familiebedrijf Gonzalez Byass, de mensen achter Bodegas Beronia zijn door de World Association of Wine Writers & Journalists uitgeroepen tot het beste Spaanse én Europese wijnhuis! In de wijnwereld zijn diverse concours, vakbladen en organisaties die prijzen uitreiken aan de beste wijnen ter wereld binnen hun classificatie. Zo won Noe (DO Sherry) de prijs voor Beste Wijn 2017 en de Beronia Reserva won de 1e plek op de ranglijst voor beste DOCa Rioja Ranking! Als wij alle prijzen die over de hele wereld worden gegeven bij elkaar optellen komt Gonzalez Byass uit op maar liefst 3923 punten door 156 internationale prijzen te winnen. Een unicum voor dit waanzinnige wijnhuis. Directeur Jorge Grosse: “This is one of the most amazing accolades to have achieved”.
 
Duurzaamheid
González Byass zet zich sterk in voor duurzaamheid binnen de wijnbouw. González Byass wekt 2,5 miljoen Kwh per jaar op uit 6 bronnen van hernieuwbare energie, wat grote gevolgen heeft voor de zes estates. De output van deze hulpbronnen genereerd tussen de 25 en 60% van alle energie die zij verbruiken, wat in termen van vermeden CO2-uitstoot gelijk staat aan het planten van 41.144 bomen. González Byass zal het gebruik van hernieuwbare energie verder ontwikkelen om de doelstelling van de Europese programma's te halen op de locaties waar die doelstelling nog niet is bereikt. Met de verhuizing wordt ook het ambitieuze "5 + 5" -initiatief van het bedrijf, gelanceerd in 2014, voortgezet.
 
González Byass
Anderen kochten ook