Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 655 wijnen
92 Wine Enthusiast

Haras De Prique Albis

Herkomst: Chili, Maipo Valley
Druif: Cabernet Sauvignon, Carmenere
Krachtig en complex rood, Munt, chocolade, stevig T tannines
De Albis wordt gezien als de 'Cru' van dit estate. Een fascinerende blend van Cabernet Sauvignon en Carménère, waarbij traditie en innovatie hand in hand gaan. Een neus van munt, donkere chocolade en tabak. De smaak is zacht, elegant en prachtig geconcentreerd en de aardse tonen en zwart fruit van de regio Pirque komen naar voren. Albis heeft een lange afdronk waarbij kruidigheid en donker fruit blijven hangen. De wijn is biologisch gecertificeerd en heeft door zijn stevige tannines een goed bewaarpotentieel.
€ 55,00 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Haras de Pirque is het Chileense estate van Antinori, gelegen in een van de beste wijngebieden van Chili: Pirque. De topwijn is deze Albis waar druiven gebruikt worden van hun beste percelen die in 1992 zijn aangeplant. Zorgvuldige selectie van druiven in exacte rijpheid geeft deze indrukwekkende kwaliteit. Albis is een eerbetoon aan de oudste dochter van de familie Antinori; Albiera.

HARAS DE PIRQUE vierkant
Wijnkaartnaam Haras de Pirque Albis
Land Chili
Regio Maipo Valley
Druif Cabernet Sauvignon, Carmenere
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Gweldig bij stevige stukken rood fruit, gepeperde sauzen en pittige worst
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
Pirque
Haras de Pirque is het Chileense estate van Antinori. Pirque wordt gezien als een van de beste gebieden van Chili en is gelegen vlakbij Santiago, in Maipo Valley. 
 
Antinori
De familie Antinori is jaren geleden neergestreken in Pirque met als doel de beste Chileense wijnen te maken. De topwijn is 'Albis', genoemd naar de oudste dochter van de familie Antinori; Albiera. Voor deze wijn gebruien ze de druiven van hun beste percelen die in 1992 zijn aangeplant. Zorgvuldige selectie van druiven in exacte rijpheid geeft de indrukwekkende kwaliteit die van Antinori mogen verwachten. 
 
Haras De Prique
92 punten - Wine Enthusiast (oogst 2011)