Uit de heuvels van Romagna wordt met grote zorg de Sangiovese druif omgetoverd tot deze heerlijke en sappige rosé. De heuvels zorgen voor een koel klimaat in de nacht zodat de druiven hun fruit aroma's tot in perfectie kunnen ontwikkelen.
Land | Italië |
Regio | Emilia-Romagna |
Jaargang | 2021 |
Druif | Sangiovese |
Lagering | 100% in een roestvrijstalen tank |
Temperatuur | 16 - 18°C |
Wijn & Spijs | Lekker bij pasta met vis of zeevruchten |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Fruitige en frisse rosé |
Alcohol | 12% |
In onze zoektocht naar mooie wijnen uit Italië kwamen we deze keer in Emilia-Romagna terecht. Een regio met een paar geweldige steden die zeker het bezoeken waard zijn. Ravenna, beroemd door z’n achttal vroegchristelijke bouwwerken die op de Unesco-Werelderfgoedlijst staan. En Bologna, de culinaire hoofdstad van deze regio die ook wel ‘la Grassa’ wordt genoemd, een vertaling van en verwijzing naar de ‘dikke’ lokale keuken. We bieden een rijpe witte, een fruitige rosé en een stoere rode wijn uit Emilia-Romagna.