Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 627 wijnen
91 Robert Parker
90 James Suckling
Le Mortelle
Antinori Poggio alle Nane limited edtion
Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenere
Krachtig en complex rood
De wijn heeft een prachtige donkere kleur. In de geur vind je onder andere mediterrane kruiden, zwarte bessen, en vanille. De smaak is zacht door de lagering op eikenhout. Je proeft rijpe rode gedroogde bessen en in de lange afdronk tonen van chocola en drop. De rotsachtige bodem, het gebruik van de beste druivensoorten voor deze bodem en de steengoede ligging maken deze wijn van hoge kwaliteit! Speciale Limited edition in kist, zeer beperkt beschikbaar.
€ 69,00 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Nu nog een van de best bewaarde geheimen van Piero Antinori, maar vast niet lang meer. De wijn wordt alom gewaardeerd om zijn unieke karakter en hoge kwaliteit. De naam van de wijn komt voort uit de plaats waar de wijngaarden gelegen zijn, op het Le Mortelle estate. Op deze plek van de heuvel (Poggio) groeien al eeuwenlang eenden (plaatselijk ‘nane’ genoemd) op. Ook in het ontwerp van het etiket komt dit terug.
Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori met de ambitie om schitterende en verrassende wijnen te maken in een gebied waar met name Sangiovese en Cabernet Sauvignon aangeplant stonden. In de wijnen van Le Mortelle vind je een kruidig aroma afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bes die je overal langs de kust tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind je hem terug. 

Wijnmakers Antinori 11
Wijnkaartnaam Antinori Poggio alle Nane limited edtion
Land Italië
Regio Toscane
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenere
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Italië, Toscane
In Maremma, de streek aan de Toscaanse kust, vind je in het noorden het wijngebied Bolgheri, waar de Super Tuscans Sassicaia en Ornellaia zijn ontstaan. Het zuidelijke gedeelte van dit gebied kent haar eigen beschermde herkomstbenaming. Eerst als IGT Maremma in 1995 en in 2011 werd de hogere kwaliteitsaanduiding DOC Maremma Toscana ingevoerd.
 
What's in a name 
Kent u het gebied niet? Dat is niet zo raar. Deze streek is als wijnregio ook relatief nieuw. Ooit was het, met uitzondering van het hoger gelegen ‘Alta Maremma’,  één groot drassig gebied. Het moeras werd al in de 18e eeuw drooggelegd, maar pas eind 20e eeuw kwam de wijnbouw echt van de grond. Wat dat betreft kent het dezelfde achtergrond als de Médoc regio. Ook hier zijn de moerassen drooggelegd om later succesvolle wijngaarden te kunnen worden.
 
Piero Antinori: De pionier
Uit vernieuwing ontstaan vaak de mooiste resultaten. Piero Antinori experimenteerde met andere druiven in Chianti; zijn Tignanello is inmiddels wereldberoemd. Nu loopt Antinori weer voorop door het potentieel van Maremma te ontdekken en te benutten. Op de wijndomeinen Le Mortelle en Aldobrandesca maken ze prachtige wijnen. De internationale pers en onze eigen Grote Hamersma hebben deze wijnen al ontdekt. U krijgt nu de kans om kennis te maken met deze nog onbekende parels.
 
Proeftuin
Antinori zag in dit gebied meteen potentieel voor de ‘Bordeaux’ druiven cabernet sauvignon,  malbec en cabernet franc en voor witte wijn de lokale ansonica, vermentino en de franse druif Viognier. De wijnmakers van Antinori zien dit gebied dan ook als een heerlijke proeftuin waarin ze vrijuit kunnen experimenteren met druivensoorten en met bijzondere rijpingsvaten zoals amfora’s. 
 
Fattoria Le Mortelle
Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori. Inmiddels maken ze op dit fraaie domein al vele jaren prachtige wijnen. Opvallend is dat je in de wijnen van Le Mortelle steeds een kruidig aroma ontdekt. Dit is afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bessen die je hier overal tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind u hem terug.
 
Le Mortelle
91 punten - Robert Parker (oogst 2017)
The 2017 Maremma Toscana Poggio alle Nane is a blend of mostly Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon with some Carmenère from a decidedly hot and dry vintage. I visited the estate in the summer of 2017, and how could I forget those scorching temperatures? This wine shows an uncanny sense of confidence. It sets out its goals, and it accomplishes them with flying colors. The goal is to harness the natural heat and sunshine of Castiglione della Pescaia with dark fruit, extraction and soft tannins. Those are precisely the qualities you get here. Le Mortelle is owned by Marchesi Antinori of Florence, so you can count on rock-solid precision and consistency across the line of wines.
90 punten - James Suckling (oogst 2017)
A red with dried-berry, chocolate and walnut character, following through to a full body with polished, chewy tannins and a flavorful finish. Shows some freshness. Drink now.
Anderen kochten ook