Bijkomende informatie
Artikelnummer | 4857 |
---|---|
Wijnkaartnaam | Antinori Botrosecco |
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Jaargang | 2017 |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon |
Druif omschrijving | 60% Cabernet Sauvignon 40% Cabernet Franc |
Bodemtype | Klei |
Vinificatie | Druiven worden bij binnenkomst ontsteelt en geperst. De most wordt gefermenteerd op roestvrijstalen tanks. Hierna volgt een rijping op kleine houten vaten van 12 maanden |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 12 maanden rijping op kleine houten vaten |
Temperatuur | 14 - 16°C |
Bewaarpotentie | Op dronk en nog 5-8 jaar na het oogstjaar te bewaren |
Wijn & Spijs | Mooie begeleider voor verschillende lunchgerechten, pasta's, groentes en kalfsvlees |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Vol en rond rood |
Alcohol | 13,5% |
Duurzaamheid | Duurzaam werkend |
Veganist | Nee |
Antinori Botrosecco
De naam ‘Botrosecco’ verwijst naar een oude, inmiddels opgedroogde, slotgracht op het landgoed. Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori met de ambitie om schitterende en verrassende wijnen te maken van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Sangiovese. In de wijnen van Le Mortelle vind je een kruidig aroma afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bes die je overal langs de kust tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind je hem terug.Oordeel van De Grote Hamersma: 9-
Volwassen bordeauxblend zodoende. De donkerte, de diepte van cabernet franc, de unieke bitters van het schaduwfruit, de straffe maar niet strenge tannines. Maar ook een vleugje uniek terroir, de eigenwijze eigenheid, de kruidigheid van de mortella, de wilde zwarte bes die alleen ter plekke gedijt.