Masi Passo Doble Bio

De Grote Hamersma: 8,5
Christian Griffioen
Masi is de grondlegger van de techniek van dubbele fermentatie gebruikt voor Ripasso en Amarone. Zij kwamen meer dan 50 jaar geleden met de eerste Ripasso 'Campofiorin' op de markt. 20 jaar geleden trof Sandro Boscaini van Masi in Tupuganto de ideale omstandigheden om een Argentijnse 'Ripasso' te maken. Hij koos voor de lokale held malbec en de Venetiaanse grootheid Corvina, deze laatste wordt voor vergisting gedroogd op bamboematten. Dit maakt deze "Ripasso" een heerlijk glas vol fruit, kracht en warmte. Heerlijk in balans en met bewaarpotentieel.
Biologisch Gecertificeerd.
Geschreven door Christian Griffioen, Wijngids

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 10,70 Incl. BTW: 12,95

U spaart 26 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 5081
Land Argentinië
Regio Mendoza
Herkomst Valle de Uco
Jaargang 2018
Druif Corvina, Malbec
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij pasta’s met rijke sauzen, risotto, gegrild rood vlees en belegen kazen.
Sluiting Schroefdop
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd

Masi Passo Doble Bio

Intense robijnrode kleur. Breed bouquet met aroma’s van rijpe kersen en zoete kruiden, zoals kaneel en vanille. Ronde, rijke en warme smaak met tonen van kersen, bessen en vanille en een uitstekende balans tussen de zuren en zachte tannines. Aantrekkelijke lange afdronk.

Oordeel De Grote Hamersma: 8,5
Masi. Zo'n halve eeuw terug zo'n beetje de grondlegger van de ripassotechniek, de turbo van valpolicella in thuishaven Veneto. Dat moet ook in Tupungato, Valle de Uco, kunnen, zo meende een van de Masi mensen twintig jaar geleden. Dat ie daarvoor aan de slag ging met malbec is niet zo bijzonder. De nationale druif is onontkoombaar. Corvina, in Veneto begon de victorie, is veel bijzonderder. En het drogen van de druiven op bamboematten is ook niet alledaags. Levert dan ook een on-Argentijnse rode op. Pruimen op sap, handje zoetigheid, snufje speculaaskruiden, rijpe, zachtzure kersen. Licht gedroogd rood fruit, handje hazelnoten, vleugje lapsang souchong-thee. Fijne rokerigheid. Fijne wijn. Eigenlijk in niets een Argentijn. De smaak te pakken? Masi schakelt nog een tandje bij met hun Corbec, die op de Amarone-manier gemaakt is.

Awards

  • 91 punten: Tim Atkin (oogst 2017)
  • 90 punten: James Suckling (oogst 2017)
  • 8,5: De Grote Hamersma (oogst 2017)

Over Masi

Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. Een bedrijf met een lange historie dat
staat voor hoge kwaliteit en waar de familie Boscaini al vier generaties aan het roer staat. De wijngaarden liggen in de buurt van het rustieke en mooie Verona. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter
wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek.

Ontdek Masi