La Miranda de Secastilla Garnacha Blanca

Hamersma: 8.5
Christian Griffioen
Op hoger gelegen wijngaarden in Somontano, groeien de witte Garnacha druiven van Secatilla. Een mysterieus gebied, omgeven door mist in de ochtend en volle zon in de middag. De wijn heeft 4 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, maar zit vol met frisheid. Geweldig rijke en volle wijn, een mooi alternatief voor Chardonnay.
Geschreven door Christian Griffioen, Wijngids

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 10,70 Incl. BTW: 12,95

Je spaart 26 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 1471
Wijnkaartnaam La Miranda de Secastilla Garnacha Blanca
Land Spanje
Regio Somontano
Jaargang 2017
Druif Garnacha
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Het combineert perfect met voorgerechten zoals salades, vis-, rijst-, foie-gras en geitenkazen.
Sluiting Kurk
Smaak Romig en elegant wit
Alcohol 13,5%

La Miranda de Secastilla Garnacha Blanca

De wijn is helder met een groenachtige kleur. Het toont een reeks elegante, subtiele aroma's die de drinker verleiden om ze beter te leren kennen. Eerst mild in de mond waarnaar de wijn meer ronde expressie krijgt met een aangename smaak die lang nablijft.

Oordeel Grote Hamersma: 8.5
De garnacha blanca (aan de andere kant van de Pyreneeën in Frankrijk grenache blanc) is ogenschijnlijk een wat saaie druif met te weinig zuren om er iets fatsoenlijks mee te doen als solist. Maar dankzij de moderne wijnmaaktechnieken kunnen er soms kleine wondertjes verricht worden. Zoals door de wijnmakers van Viñas del Vero, de beste bodega in Somontano. Daar hebben ze zijn sap bijvoorbeeld koel gevinificeeerd, een tijdje op zijn eigen gisten gehouden en het bovendien nog wat Frans eiken gegeven. En dan gebeurt er toch wat. Dan krijgt het sap dikte, structuur en volume. Er is tutti frutti en ander gedroogd geel fruit. Bitters en zonnige specerij. Het knipoogt wat naar marsanne, de druif die tekent voor het wit uit de Rhône.

Awards

  • James Suckling - 90 punten (oogst 2017)
  • Mundus Vini - Goud (oogst 2017)
  • 8.5 Grote Hamersma (oogst 2017)