Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 652 wijnen

Moët & Chandon Grand Vintage giftbox

Herkomst: Frankrijk, Champagne
Druif: Chardonnay
Licht, fris en fruitig wit
Deze nouveauté kwam op de markt ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het huis. 2012 is in alle opzichten een bijzonder jaar in Champagne geweest. De natuur geselde de wijngaarden met alle denkbare meteorologische rampen. Miraculeus, amper een maand na de oogst sprak men al over ‘één van de grote oogstjaren’. Nú, zes jaar later, na vijf jaar sur lattes in de kelders te hebben gerijpt, blijkt de Grand Vintage 2012 een schoonheid van grote klasse.
€ 59,95 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Het begint met een fijne, zachte en levendige mousse. Daarachter breed genuanceerde, expressieve en krachtige, rijpe aroma’s. Schitterende neus. expressief, krachtig, complex en gelaagde champagne. Het resultaat van perfect gerijpte druiven en een geduldige rijping op fles gedurende meer dan vijf jaar. Er zijn nuances van vers geplukte witte bloemen, maar ook van abrikoos, gekonfijt bosfruit en van limoen en nectarine, naast geroosterde amandel, hazelnoot, biscuit en brioche. 

VIERKANT2
Wijnkaartnaam Moët & Chandon Grand Vintage 2012 giftbox
Land Frankrijk
Regio Champagne
Druif Chardonnay
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Sluiting Champagnekurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12%
Frankrijk, Épernay
Al meer dan 260 jaar staat Moët & Chandon synoniem voor de meest bruisende momenten in het leven. Als ‘s werelds grootste champagnehuis, brengt Moët een gevoel van magie en feest dat elke gebeurtenis bijzonder maakt, altijd en overal. Of het nu die extra sprankeling is op de rode loper bij de meest prestigieuze filmawards en festivals of het vieren van een historische gebeurtenis als het oplichten van het Vrijheidsbeeld op haar 120ste verjaardag in New York, Moët is absoluut de wereldwijde expert of celebration.
 
Rijke Geschiedenis
’s Werelds grootste en bekendste champagnehuis Moët & Chandon is opgericht in 1743 in Epernay, vlakbij Reims. Al sinds haar oprichting staat Moët & Chandon synoniem voor de meest bruisende momenten in het leven.Een waardevol erfgoed dat zijn rijke historie mede te danken heeft aan de passionele visie van o.a. Jean-Rémy Moët, die met de magie van zijn exquise champagne, de harten van de Europese aristocratie wist te veroveren. Door de jaren heen breidt het huis zich uit en de kring van liefhebbers, waaronder koning Lodewijk XV en keizer Napoleon, groeit.Rond de eeuwwisseling maakt Moët & Chandon opgang in de restaurants en bars à la mode als Maxim’s, Moulin Rouge en het Savoy. In de roaring twenties is champagne dé drank van de internationale jetset. Vandaag de dag is Moët & Chandon de favoriete champagne voor klassieke gastronomie, kwaliteitslijterijen en trendy nightlife.
 
De magische fles
Moët & Chandon champagnes kenmerken zich door hun elegante, frisse, volle smaak; de signatuur van dit huis der huizen. De meest bekende is de Moët & Chandon Impérial Brut, waarvan iedere anderhalve seconde ergens ter wereld een fles wordt ontkurkt. Moët & Chandon: het sprankelende symbool binnen de magische wereld van het witte doek. Celebrities hebben een natuurlijke affiniteit met Moët; de champagne voor fabulous celebrations die bijzondere momenten tot onvergetelijk sprankelend verheft. Romantiek, succes en persoonlijke triomfen, op of buiten het witte doek, worden stijlvol opgeluisterd door de schittering van Moët.
 
Een icoonwijn
Van Love in the Afternoon met Audrey Hepburn en Gary Cooper tot A Man and a Woman: 20 Years Later met Anouk Aimée en Jean-Louis Trintignant; tot Ocean’s Twelve met George Clooney, Brad Pitt en Catherine Zeta-Jones. Maar ook als de camera’s uit staan, tijdens iconische filmfeestjes en exclusieve party’s, heeft de stralende passie van Moët een betoverende uitwerking op de wereld rondom Hollywood. En die magie duurt voort, want ook anno nu is Moët niet meer weg te denken uit de wereld van films en sterren.
 
Moët & Chandon
Anderen kochten ook