Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 627 wijnen
43-onbekende-antinori-cru.jpg
Onbekendste Antinori Cru
Als goede relatie van de familie krijgen wij veel van de topwijnen te proeven, denk hierbij aan Tignanello, Solaia, Cervaro en Guado al Tasso. Tijdens één van deze tastings waren wij het meest overtuigd van een onbekende wijn uit de hak van de laars;  Bocca di Lupo. van Tormaresca.
 
100% Aglianico 
Samen met de bekendere Primitivo, is Aglianco dé druif van het zuiden van Italië. Enorm rijk van smaak, vol, masculine, maar ook verfijnd & elegant als hij getemd wordt door een goede wijnmaker. Dat kun je het wijnmakersteam van Antinori wel toevertrouwen.
 
Tormaresca #1 winery in Puglia
Antinori zag in de jaren '90 al de potentie van Puglia als gebied voor de hoogste kwaliteit wijnen. Meer dan 20 jaar investeren en innoveren bracht Tormaresca naar de top van Puglia. Zo waren zij de eerste winery in de top100 van het gezaghebbende Wine Spectator en zijn zij toonaangevend in de overschakeling naar biologische wijnbouw. 
 
2014 & 2016
Wij kregen twee oogsten op de proeftafel: 2014 & 2016. De 2014 zit vol gerijpt fruit als bramen en pruimen, mooie eikentoon en leder, maar tegelijk nog zeer krachtig. De 2016 liet zich aanvankelijk minder zien, maar na 1 uur geopend te zijn kwam ook deze los. Bramen, bosbessen, leer, ceder en een heerlijke lengte en kracht.
 
Voor de primeurprijs van destijds 
Wij kregen de 2014 & 2016 te proeven vanwege de lancering van de 2017 Bocca di Lupo. Die 2017 oogst is nog zeer gesloten en laten we nog even rijpen. Op de vraag of wij 20 doosjes van de 2014 & 2016 mochten kopen, kregen wij een verrassend antwoord: ja dat kan en nog voor de primeurprijzen van destijds! 
 

Ons advies: Koop van beide wijnen 1 of 2 doosjes en geniet de komende jaren van deze prachtige & krachtige Aglianico's! En verras uw wijnvrienden, dat heb ik zelf ook gedaan.

 
gerelateerde blogs
50 Badia a Passignano

Badia a Passignano

Badia a Passignano; het magische klooster waar monniken nog altijd waken over de gelijknamige wijn.

59 Antinori Limited editions

Antinori: Limited editions

Limited edition; Antinori verpakt slechts een heel klein deel van zijn wijnen in kist, echte limited editions dus.

37 Piero Antinori

Piero Antinori: ‘This is my new Tignanello’.

Wanneer Piero Antinori dit zegt over een wijn, dan spitsen wij onze oren.

77 blogbanner vooruitblik 2021

Investeren in wijn: 2021

In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.