Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 557 wijnen
91 Robert Parker

Paul Jaboulet Aîné Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu 2017

Herkomst: Frankrijk, Rhône
Druif: Grenache, Mourvedre, Syrah / Shiraz
Licht en fruitig rood, Aardbeien, soepel, klassiek, intens
De eerste tekenen van de wijngaarden komen uit de Middeleeuwen. De monniken rondom Plan de Dieu verzorgden en bewaakten de wijngaarden, 'onder het zicht van god'. De eerste oogst in 2009 was al veelbelovend en deze jaargang maakt deze reputatie meer dan waar. Geweldige rijke wijn, stevig, maar met een heerlijke zachte afdronk.
€ 15,95 € 18,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu heeft een dieprode kleur en een bouquet van aardbeien en bessen in de neus, Puur fruit dus! Deze wijn is zijdezacht, enorm fris en vooral bomvol fruit.

Paul Jaboulet winemaker
Wijnkaartnaam Paul Jaboulet Aîné Plan de Dieu
Land Frankrijk
Regio Rhône
Jaargang 2017
Druif Grenache, Mourvedre, Syrah / Shiraz
Lagering Deels in een betonnen vat, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Mooi bij gegrilde vleessoorten, steak tartare, lasagnes en kalfsvlees
Sluiting Kurk
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 14,5%
Frankrijk, Rhone
Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een icoon van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey het in 2006 overnam, kreeg het wijnhuis een nieuwe impuls dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten. Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Zo is de is familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc.
 
Caroline Frey
Bij Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, is het wijnmaken met de paplepel ingegoten. Ze maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij, samen met haar broer, eindverantwoordelijk voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné. Het resultaat is een van de meest toonaangevende (en ISO 14001 gecertificeerde) wineries in de Rhône.
 
Cotes du Rhone Villages
Twintig dorpen mogen hun gemeentenaam toevoegen aan de herkomstaanduiding Côtes du Rhône Villages vanwege het onderscheidende karakter van de wijnen die daar vandaan komen. De druiven moeten 100% afkomstig zijn uit het betreffende dorp.
 
Plan de Dieu 
Een van deze 'Villages' is PIan de Dieu, gelegen op de kleistenen terrassen tussen Cairanne en het beroemde Gigondas. De eerste tekenen van de wijngaarden komen uit de Middeleeuwen. De monniken rondom Plan de Dieu verzorgden en bewaakten de wijngaarden, 'onder het zicht van god'. Zeer oude stokken Grenache, Mourvedre en Syrah leveren hier een krachtige en toch zeer aangenaam drinkende wijn op. 
 
Chateauneuf-du-Pape
Het allerbekendste dorp in de Rhone is natuurlijk Chateauneuf-du-Pape. Al in 1936 verkreeg het zijn huidige Cru status vanwege de uitzonderlijke wijnen die hiervan komen. Er zijn veel Chateauneuf wijnen op de markt en helaas is de kwaliteit wisselend. Maar een echt goede Chateauneuf is een waar feest in het glas.
 
Paul Jaboulet Aîné
91 punten - Robert Parker (oogst 2015)
Anderen kochten ook