Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 631 wijnen
93 James Suckling
94 Falstaff

Pian delle Vigne Brunello di Montalcino 2017

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Sangiovese
Krachtig en complex rood, rijp rood fruit, dadels, pruimen, viooltjes, gember, peper, chocolade
Brunello di Montalcino is, samen met Amarone en Barolo, een van de drie grote wijnen van Italië en wordt gemaakt van een lokale variant van de Sangiovese druif. Deze Brunello van Familie Anitnori ondergaat een intensieve rijping op vat, rijpt daarna rustig door op fles en wordt ruim vier jaar na de oogst vrijgegeven.
€ 60,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Jaargang 2017:
Ook in dit warme oogstjaar zijn de wijnmakers van Pian delle Vigne erin geslaagd om de druiven rustig en gelijkmatig te laten rijpen waardoor de aroma's zich volledig hebben kunnen ontwikkelen. Hierdoor heeft de wijn een complexe neus met tonen van rijp rood fruit, pruimen en dadels gevolgd door aroma’s van gember en chocolade. De smaak is zacht en rond, een harmonieuze wijn met een uitstekende balans. De aangename frisheid geeft de wijn lengte en de wijn is rijk van smaak. Kortom; een wijn met een buitengewone expressie en veel finesse.
 
Enorm bewaarpotentieel
Brunello's zijn een van de beste wijnen om te rijpen. De complexiteit van aroma's neemt toe en de wijn wordt verfijnder naarmate de tannines en zuren smaakvoller en zachter zijn geworden. Pian delle Vigne Brunello di Montalcino 2017 zal vanaf 2023 op dronk zijn en zal zich nog minimaal 20 jaar blijven ontwikkelen. Een wijn die uw geduld tot ver in de toekomst beloont.
Fabio
Wijnkaartnaam Pian delle Vigne Brunello di Montalcino
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2017
Druif Sangiovese
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk vanaf 2023, opleggen tot minimaal 2043
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Montalcino
Het schilderachtige dorp Montalcino vormt het décor van Pian delle Vigne. Het gebied ligt ten zuiden van Chianti Classico en kent hierdoor hogere gemiddelde temperaturen. Dit kan best een uitdaging zijn in het maken van elegante en frisse wijnen van de toch al lastig te verbouwen Sangiovese druif. Maar de familie Antinori zou de familie Antinori niet zijn als ze naar het gebied kwamen met een specifiek doel; het produceren van verfijnde wijnen met karakter en bewaarpotentieel.
 
Pian delle Vigne  
Pian delle Vigne ligt zo'n zes kilometer ten zuiden van de stad Montalcino. Het dankt zijn naam aan een 19e-eeuws treinstation dat nog steeds op het landgoed te vinden is. Op 65 hectare wijngaarden staan maar liefst 6 verschillende klonen van Sangiovese aangeplant. Met de precieze mix van druiven kan de juiste complexiteit in de wijnen worden gecreëerd. Het landgoed produceert uitsluitend Sangiovese en maakt drie verschillende wijnen: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino en een Riserva.
 
Brunello di Montalcino
Een van de grote drie wijnen van Italië: Barolo, Amarone en Brunello. Het gebied in het zuiden van Toscane om de stad Montalcino heen heeft een grootse reputatie opgebouwd voor zijn complexe wijnen met een groot bewaarpotentieel. Gemaakt van een lokale variant van Sangiovese, Brunello genaamd, volgens een traditionele methode. De wijn ondergaat een intensieve vatrijping en rijpt daarna rustig door op fles, om ruim vier jaar na de oogst te worden vrijgegeven. De icoonwijn Vignaferroia wordt twee jaar opgevoed op houten vaten en mag niet eerder dan de eerste januari van het zesde jaar na de oogst de markt op om verkocht te worden. Door zeer strenge selectie en de lange ervaring van het wijnmaakteam van Antinori, is de Vignaferrovia een meesterwerk geworden.
 
Rosso di Montalcino
Naast Brunello en Riserva wordt er op het estate ook een Rosso di Montalcino geproduceerd. Deze wijn kan worden gezien als het jongere broertje van Brunello. Veel estates gebruiken dan ook druiven die niet goed genoeg zijn voor Brunello, voor deze wijn. Niet bij Pian delle Vigne. Antinori gelooft dat het maken van een wijn al begint bij het concept. En dus zijn er 3 wijngaarden speciaal opgezet voor de Rosso di Montalcino. De wijn heeft een prachtige structuur, elegantie en nobel karakter.
 
Pian delle Vigne
93 punten - James Suckling (oogst 2017)
Aromas of sweet cherries, flowers and dried orange peel follow through to a full body, yet it’s linear, tight and tense, with refined, polished tannins that frame the wine nicely. Give it a couple of years to come together. Try in 2023.
94 punten - Falstaff (oogst 2017)
Anderen kochten ook