Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 637 wijnen
93 Wine spectator
exclusive collection

Pian delle Vigne Brunello di Montalcino Magnum 2018

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Sangiovese
Krachtig en complex rood
De Brunello van Antinori, een absolute top wijn die internationaal vele hoge scores en prijzen in de wacht sleept. Een zeer elegante wijn, die fantastisch combineert met stevigere gerechten zoals stoofpotten of een mooi stuk rundvlees.
€ 129,00 | 1.5000L
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Een Sangiovese met raffinement. Intense robijnrode kleur met een granaatrode tint. Zeer mooi en toegankelijk met een veelbelovende geur met fruitimpressies van frambozen, kersen en rijpe pruimen, naast tonen van leer en tabak. Veel zacht rijp fruit in balans met fluweelzachte tannines en levendige minerale tonen. Verfijnd en veel raffinement. Nu drinken is decanteren.

Fabio
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2018
Druif Sangiovese
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 6-8 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Ideale kompaan van pasta's met stevige sausen.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 12,5%
Montalcino
Het schilderachtige dorp Montalcino vormt het décor van Pian delle Vigne. Het gebied ligt ten zuiden van Chianti Classico en kent hierdoor hogere gemiddelde temperaturen. Dit kan best een uitdaging zijn in het maken van elegante en frisse wijnen van de toch al lastig te verbouwen Sangiovese druif. Maar de familie Antinori zou de familie Antinori niet zijn als ze naar het gebied kwamen met een specifiek doel; het produceren van verfijnde wijnen met karakter en bewaarpotentieel.
 
Pian delle Vigne  
Pian delle Vigne ligt zo'n zes kilometer ten zuiden van de stad Montalcino. Het dankt zijn naam aan een 19e-eeuws treinstation dat nog steeds op het landgoed te vinden is. Op 65 hectare wijngaarden staan maar liefst 6 verschillende klonen van Sangiovese aangeplant. Met de precieze mix van druiven kan de juiste complexiteit in de wijnen worden gecreëerd. Het landgoed produceert uitsluitend Sangiovese en maakt drie verschillende wijnen: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino en een Riserva.
 
Brunello di Montalcino
Een van de grote drie wijnen van Italië: Barolo, Amarone en Brunello. Het gebied in het zuiden van Toscane om de stad Montalcino heen heeft een grootse reputatie opgebouwd voor zijn complexe wijnen met een groot bewaarpotentieel. Gemaakt van een lokale variant van Sangiovese, Brunello genaamd, volgens een traditionele methode. De wijn ondergaat een intensieve vatrijping en rijpt daarna rustig door op fles, om ruim vier jaar na de oogst te worden vrijgegeven. De icoonwijn Vignaferroia wordt twee jaar opgevoed op houten vaten en mag niet eerder dan de eerste januari van het zesde jaar na de oogst de markt op om verkocht te worden. Door zeer strenge selectie en de lange ervaring van het wijnmaakteam van Antinori, is de Vignaferrovia een meesterwerk geworden.
 
Rosso di Montalcino
Naast Brunello en Riserva wordt er op het estate ook een Rosso di Montalcino geproduceerd. Deze wijn kan worden gezien als het jongere broertje van Brunello. Veel estates gebruiken dan ook druiven die niet goed genoeg zijn voor Brunello, voor deze wijn. Niet bij Pian delle Vigne. Antinori gelooft dat het maken van een wijn al begint bij het concept. En dus zijn er 3 wijngaarden speciaal opgezet voor de Rosso di Montalcino. De wijn heeft een prachtige structuur, elegantie en nobel karakter.
 
Pian delle Vigne
93 punten - Wine spectator (oogst 2016)
A mix of cherry and berry fruit and wild herbs mark this red, whose texture starts out smooth before tannins turn aggressive on the finish. There is a lingering aftertaste of cherry, iron, earth and tobacco. Best from 2024 through 2042. 4,200 cases imported. — BS
94 punten - Wine Enthusiast (oogst 2013)
Alluring scents of sweet pipe tobacco, baking spice, violet and baked plum abound in this fragrant red. Elegantly structured, the bright, polished palate offers Marasca cherry, raspberry compote and licorice framed by well-knit, silky tannins. Fresh acidity keeps it balanced. It's already tempting but the best is yet to come. Drink 2021–2028.
93 punten - Wine spectator (oogst 2013)
This is concentrated and densely structured, offering cherry, plum, chocolate, leather, earth and tobacco flavors. Starts out fluid, turning a bit lean and chewy on the finish, yet stays long, so give this a few years. Best from 2023 through 2037.
92 punten - Robert Parker (oogst 2013)
The 2013 Brunello di Montalcino Pian delle Vigne shows a level of increased volume and texture that appears less frequently in its peers. This wine has always marched to its own drumbeat, and this newest release is no exception. A warmer microclimate characterizes the spot where these vineyards are located, and the fruit is opulent, ripe and exuberant as a result. The Antinori house style also comes through, and the wine has a more contemporary or international outlook as a result. What I really want to say is that Pian delle Vigne shows great results in this vintage. The Pian is back.
Anderen kochten ook