James Suckling: 94 punten
Robert Parker: 92 punten
'The wine's appearance is midnight black, and the mouthfeel is characterized by thickness, softness and pleasurable succulence. A wine like this wraps thickly over the palate and holds tight thereafter'.
Ons advies; koop zes of twaalf flessen en leg deze in je kelder. Trek de eerste over twee jaar open en probeer er elk jaar één of twee. Krijg je geen spijt van, de wijn zal zich geweldig ontwikkelen en onze verwachting is dat deze wijn de komende tijd flink duurder gaat worden vanwege de grote aandacht en kleine productie.
Botrosecco 2016
Geheel in lijn met de traditie in Bordeaux maakt Antinori ook een geweldige 'tweede' wijn op Le Mortelle; de Botrosecco. Deze heerlijke sappig Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc blend is nu enkele jaren op de markt en de 2016 is zeer overtuigend!Antinori over deze wijn:
'The nose is rich and intense and is characterized by aromas of wild blackberry jam and hints of caramel along with well balanced balsamic sensations, eucalyptus and mint. The impact on the palate is fruity and enveloping with velvety tannins and a pleasurable finish and aftertaste of chocolate and candied cherries'.
Limited edition; Antinori verpakt slechts een heel klein deel van zijn wijnen in kist, echte limited editions dus.
In het Noordwesten van Italië ten zuiden van Turijn, ligt een van de meest bijzondere streken van Italië; Piemonte!
Bijzonder trots zijn wij op onze Italiaanse aanwinst: Franz Haas uit Alto Adige. Dit huis wordt gezien als de beste Pinot Noir producent van Italië.
In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.