Blog

Clos Apalta: 3x perfecte 100 punten!

Clos Apalta scoort maar liefst 3 keer de perfecte 100 punten in de afgelopen 4 oogsten, geen wijn ter wereld kan dit evenaren.
Internationale topwijnen als Mouton Rothschild, Opus One, Chateau Margaux, Screaming Eagle of Ornellaia krijgen mooie scores, maar niet zo hoog als Clos Apalta. Zelfs de tweede wijn 'Petit Clos' scoort in dezelfde regionen als de wereldtop. En als je dan naar de prijs kijkt......

Lees meer

Badia a Passignano

Is het toeval dat de plek die meer dan 1000 jaar lang het centrum van Italië is geweest, ook de plek is waar de mooiste Sangiovese van Toscane wordt gemaakt? Badia a Passignano; het magische klooster waar monniken nog altijd zorgvuldig waken over de gelijknamige wijn.

Lees meer

Magische Masi Amarone

Masi is een van dé toonaangevende Amarone producenten, al in 1772 kocht de familie Boscaini de beroemde wijngaard Vaio dei Masi en noemde hun wijnbedrijf Masi. De huidige president Sandro Boscaini wordt 'mister Amarone' genoemd en heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan deze unieke wijnen.

Lees meer

Maremma Toscana: Het nieuwe Bolgheri

In Maremma, de streek aan de Toscaanse kust, vind je in het noorden het wijngebied Bolgheri, waar de Super Tuscans Sassicaia en Ornellaia zijn ontstaan. Het zuidelijke gedeelte van dit gebied kent haar eigen beschermde Maremma herkomstbenaming. Eerst als IGT Maremma in 1995, in 2011 werd de hogere kwaliteitsaanduiding DOC Maremma Toscana ingevoerd.

Lees meer

Voorinschrijving Paul Jaboulet Cru's 2018

Voorkoop iconische Hermitage La Chapelle 2018.

Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle is een van de iconische wijnen van de beroemdste heuvel in het Rhone Dal: De Hermitage.

Lees meer

Beronia: de #1 van Rioja

Rioja is een van de populairste wijngebieden onder Nederlandse wijnliefhebbers, en terecht wat ons betreft. De wijnen zijn harmonieus en rijp als ze op de markt komen en zeer betaalbaar, vooral in verhouding tot de hoge kwaliteit.

Lees meer

Dé topselectie van Château d'Esclans!

Château d'Esclans breekt alle records op roségebied: binnen 'slechts' tien jaar hebben Sacha Lichine en zijn team alle mogelijke prijzen, awards, topscores en onderscheidingen ontvangen. Met recht mogen zij zich de allerbeste roséproducent ter wereld noemen! Samen met wijlen wijnmaker Patrick Leon (Mouton Rothschild) maakt Sacha wereldklasse rosés waarvan de bekendste Whispering Angel is en de cru's Garrus en Les Clans de hoogste scorende rosés ter wereld zijn.

Lees meer

Icoon uit Bolgheri: Guado al Tasso

Piero Antinori is persoonlijk verantwoordelijk voor de ontdekking en evolutie van het wijngebied Bolgheri. Hij was betrokken bij de wijnprojecten Sassicaia en Ornellaia in de jaren ’60 en '70, voor hij in de jaren tachtig zijn eigen estate stichtte in Bolgheri: Tenuta Guado Al Tasso.

Lees meer

Franz Haas: topkwaliteit op grote hoogte

Olivier Leflaive Primeurinschrijving 2018

De 2018 oogst van Olivier Leflaive is excelent. Wij hebben uit alle wijnen de beste geselecteerd, deze overtuigden ons meteen en bieden wij nu met voor fraaie primeurprijzen aan. 

Lees meer

Onbekendste Antinori Cru

Graag laat ik u kennis maken met Bocca di Lupo, de meest onbekende Cru van Antinori. Als goede relatie van de familie krijgen wij veel van hun topwijnen te proeven, denk hierbij aan Tignanello, Solaia, Cervaro en Guado al Tasso. Tijdens één van deze tastings waren wij het meest overtuigd van een onbekende wijn; Bocca di Lupo.

Lees meer

Antinori Guado al Tasso Matarocchio 2016

Wij zijn zeer verheugd dat wij een zeer kleine allocatie hebben weten te bemachtigen van de Guado Al Tasso Matarocchio 2016. Wij informeren u als liefhebber van de topwijnen van Antinori als eerste over deze wijn.

Lees meer

Voortreffelijke wijnen van Didier Joubert

Didier Joubert is een pseudoniem van een beroemd wijnmaker uit Zuid-Frankrijk, wij maken samen met hem deze voortreffelijke serie wijnen. Hij kent de beste wijngebieden in de Languedoc en weet waar de gezondste druiven groeien.

Lees meer

Clos Apalta 2017: 100 perfecte punten

Clos Apalta is het vlaggenschip van wijnhuis Lapostolle en de Chileense wijnwereld, deze wijn én prachtige winery in de net zo mooie Colchagua vallei, toont aan dat de Chileense wijnen zich kunnen meten met topwijnen uit de hele wereld. De oogst 2017 krijgt van James Suckling voor de derde keer in vier oogsten de perfecte 100 punten. Werkelijk uniek.

Lees meer

Dom Pérignon 2010

Release nieuwe oogst Dom Pérignon 2010

Lees meer

Esterhazy - Adellijke goede wijnen uit Oostenrijk

Bij binnenkomst op kasteel Esterházy waan je je enkele eeuwen terug in de tijd van de aristocratie. In de barokke, met bladgoud beklede zalen vierde ooit de Esterházy familie grandioze feesten. De wereldberoemde componist Joseph Haydn zat hierbij aan het klavier.

Lees meer

Jean Marc Brocard, Chablis grootheid

Force, fraicheur, précision; dat zijn de kernwaarden van Jean-Marc Brocard en die kracht, frisheid en finesse vinden wij terug in al zijn wijnen. Met meer dan 200 hectare biologische wijngaarden in Chablis is Brocard één van de toonaangevende producenten uit dit beroemde Chardonnay gebied.

Lees meer

Gekoelde rode wijn


Gedurende zomer schakelen we bijna automatisch over op frisse witte en frivole rosé wijnen.

Een vanzelfsprekende associatie met zon, warm weer en volle terrassen. En dat is natuurlijk ook erg lekker, maar daardoor zou u bijna vergeten dat rode wijn ook heerlijk smaakt in de zomer, zeker als u deze lekker koelt. Welke rode wijn kan u gekoeld drinken? Wij hebben een aantal tips voor u!

Lees meer

Tormaresca: het allerbeste uit Puglia

Eén van de best bewaarde geheimen van Italië is Puglia; de hak van de Italiaanse laars. Met zijn prachtige landschap gevormd door de zee. De indrukwekkende geschiedenis van dit gebied heeft gezorgd voor een interessante mix van architectuur.

Lees meer

Piero Antinori: ‘This is my new Tignanello’.


Wanneer Piero Antinori dit zegt over een wijn, dan spitsen wij onze oren. Hij heeft namelijk in de afgelopen 40 jaar een ware revolutie ontketend in Toscane en Italië met zijn revolutionaire wijnen zoals Tignanello, Solaia, Cervaro en Guado al Tasso.

Lees meer

Het beste uit Nieuw-Zeeland: Jackson Estate

Nieuw-Zeeland is beroemd om zijn stuivende en overheerlijke Sauvignon Blancs, zeker uit Marlborough komen wijnen die zich kunnen meten met de beste ter wereld. Maar er is meer moois wat uit Marlborough komt: namelijk TOP Pinot Noirs. Jackson maakt volgens de gezaghebbende wijnshow IWSC de allerbeste en voor een zeer aantrekkelijke prijs!

Lees meer

Dé Super Tuscans: Tignanello vs Solaia

Tignanello is de allereerste Super Tuscan ooit geproduceerd. Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld en is nu een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Solaia volgde enkele jaren later en wordt nu gezien als dé ultieme Super Tuscan. Maar wat is het verschil tussen beide Antinori legendes? 

Lees meer

Iconische Champagnes

Nieuw! De crème de la crème van Champagne: Dom Pérignon, Krug, Ruinart, Veuve Clicquot en Moët & Chandon. Deze collectie Champagnes zijn een mooie aanvulling op onze topwijnen en wij hopen u te verleiden om vaker van een top Champagne te genieten.

Lees meer

Zin in Rosé?

Nu de zomer eindelijk is aangebroken verdient deze veelzijdige roze wijn extra aandacht. Hoeveel weet u over rosé? Voordat u u een heerlijk glas rosé inschenkt vertellen wij u graag meer over onderstaande rosé stellingen:

Lees meer

Olivier Leflaive’s verborgen Bourgogne schatten

Maak kennis met ongekende Bourgognes van Olivier Leflaive. De 2017 oogst van Olivier Leflaive kan zich meten met de beste oogsten van de afgelopen 20 jaar. Olivier Leflaive maakt voortreffelijke wijnen in de beroemde appelaties Meursault, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet. Maar ook in de onbekende buurgemeenten zoals Saint-Romain en Saint-Aubin maakt Leflaive ongekend mooie wijnen voor een aantrekkelijke prijs. 

Lees meer

The Wine List Pop-Up store

Vanaf heden is The Wine List pop-up store geopend! Onze Sommelier Sermad is vanaf het begin betrokken bij deze premium wijnwebshop en speelde al langer met het idee om een wijnwinkel en proeflokaal te openen. Hier kunnen wijnliefhebbers persoonlijk advies krijgen, wijnen proeven en direct hun bestelling meenemen. En u kunt bij maar liefst twee restaurants lunchen of dineren.

Lees meer

Tormaresca Calafuria: Italië's beste rosé

Eén van de best bewaarde geheimen van Italië is Puglia; de hak van de Italiaanse laars. Met zijn prachtige landschap gevormd door de zee.

Lees meer

Intekening Buitenverwachting

Buitenverwachting; dat is de zeer bijpassende naam van het prachtige landgoed in Constantia, Zuid-Afrika. Onderdeel van het oudste wijnestate van het land (sinds 1685) en zonder meer één van de beste van het land. en het mooiste is: deze zijn nog zeer betaalbaar bovendien! Buitenverwachting dus.

Lees meer

Domaine Fournier: Sauvignon Blanc expert

Als oud-topman van de Amsterdamse aandelenbeurs stapte Joost van der Does de Willebois 10 jaar geleden over naar de wijn. 

Hij kocht een wijngoed in de Loire en startte zijn eigen wijnbedrijf: Villebois. Enkele jaren geleden raakte hij in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen. Hij aarzelde geen moment. 

Lees meer

Tignanello 2017: 95+ punten en zeer schaars

Tignanello is de allereerste Super Tuscan. Al in 1970 produceerde Piero Antinori de eerste oogst. Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld. Nog steeds is het een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Maar wat is het geheim?

Lees meer

Somontano: ontdek het verborgen Spanje

Spanje heeft zeer beroemde wijnstreken en producenten; denk hierbij aan Vega Sicilia uit Ribera del Duero, Bodegas Roda uit Rioja, Belondrade Y Lurton uit Rueda en Terras Gauda uit Rías Baixas. Stuk voor stuk prachtige wijnen en wereldberoemd.

Lees meer

Inschrijving Vergelegen

Tijdens de 'Vergelegen London Tasting' dit jaar durfde Don Tooth het aan om zijn wijnen in een vergelijkende proeverij te zetten met de wereldtop uit Bordeaux en Napa. Alle wijnen van de oogst 2005 werden blind geproefd door de beste sommeliers van London en de resultaten waren verbluffend!

Lees meer

Preventieve maatregelen

De gezondheid van onze medewerkers, partners en klanten staat op dit moment bij ons voorop. Bovendien hebben wij allen de zeer belangrijke verantwoordelijkheid en taak om een exponentiële uitbraak van het huidige corona-virus (COVID-19) - en daarmee de eventuele overbelasting van ziekenhuizen - te allen tijde helpen te voorkomen.

Lees meer

Antinori's Brunello familie


De familie Antinori heeft sinds de jaren 90 heel veel geïnvesteerd om een Brunello estate van wereldklasse te creëren. en dat is gelukt! Het Pian delle Vigne Estate is gelegen zo’n zes kilometer ten zuiden van de stad Montalcino boven de vallei van de rivier Orcia. Het landgoed dankt zijn naam aan een typisch 19e-eeuws treinstation.

Lees meer

Wijn-Weekend (nieuwe datum volgt)

Kom op 18 of 19 april naar ons Wijn-Weekend en verwen uw zintuigen met fantastische wijnen en natuurlijk de beste verhalen, letterlijk rechtstreeks van de bron.

Lees meer

Super Tuscan: Guado al Tasso


Piero Antinori is persoonlijk verantwoordelijk voor de ontdekking en evolutie van het wijngebied Bolgheri. Hij was betrokken bij de wijnprojecten Sassicaia en Ornellaia, voor hij in de jaren 80 zijn eigen estate stichtte in Bolgheri: Tenuta Guado Al Tasso. Hier wordt onder andere de gelijknamige cru gemaakt.

Lees meer

Het beste witte wijn estate

Castello della Sala in Umbrië is een schitterend kasteel uit de 14de eeuw. Prachtig gelegen op een heuveltop, omringt door de beste wijngaarden van Umbrië. Dit estate voor beschouwd als een van de beste witte wijn estates van Italië. Onder andere de meest bekroonde wijn van Italië zag hier het levenslicht: Cervaro della Sala.

Lees meer

Solaia 2016 scoort ook de perfecte 100 punten!

Van alle Super-Tuscans heeft geen enkele wijn tegenwoordig een hoger aanzien dan Solaia van het wijnhuis Antinori! Na de 100 punten voor de oogst 2015 geeft vooraanstaand wijnschrijver James Suckling de Solaia 2016 namelijk ook de perfecte 100 punten.

Lees meer

Voorinschrijving Paul Jaboulet Cru's 2017

Voorverkoop iconische Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle 2017 gestart.

Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle is een van de iconische wijnen van de beroemdste heuvel in het Rhône Dal: De Hermitage. Naast de icoonwijn, zijn er minder bekende, maar fantastische biologische wijnen vrijgegeven. Allemaal met topscores en voor zeer aantrekkelijke primeur prijzen!

De oogst 2017 is het derde top oogstjaar op rij voor de Noord-Rhône scoort geweldig goed bij alle wijnschrijvers: Robert Parker (98 punten), Jeb Dunnuck (dé Rhone specialist, 99 punten) en James Suckling (98 punten)

En dat voor een fractie van de prijs van Bordeaux of Borgogne met gelijkende scores. Lees snel meer op onze blog over de magnifieke Rhône oogst 2017!

Lees meer

Voorinschrijving Paul Jaboulet Cru's 2017

Voorverkoop iconische Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle 2017 gestart.

Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle is een van de iconische wijnen van de beroemdste heuvel in het Rhône Dal: De Hermitage. Naast de icoonwijn, zijn er minder bekende, maar fantastische biologische wijnen vrijgegeven. Allemaal met topscores en voor zeer aantrekkelijke primeur prijzen!

De oogst 2017 is het derde top oogstjaar op rij voor de Noord-Rhône scoort geweldig goed bij alle wijnschrijvers: Robert Parker (98 punten), Jeb Dunnuck (dé Rhone specialist, 99 punten) en James Suckling (98 punten)

En dat voor een fractie van de prijs van Bordeaux of Borgogne met gelijkende scores. Lees snel meer op onze blog over de magnifieke Rhône oogst 2017!

Lees meer

Terugblik op 2019

En dan zijn we alweer twaalf maanden verder, tijd voor de jaarlijkse terugblik op mijn wijnvoorspellingen.

Enkele voorspellingen zijn goed uitgekomen, maar ik zat er ook flink naast.

Benieuwd welke voorspellingen van een jaar geleden uitgekomen zijn?

Lees dan gauw verder!

Met klinkende groet,

Christian Griffioen

Lees meer

Het allerbeste van Boschendal

Met meer dan 330 jaar geschiedenis en ervaring is Boschendal een van iconische estates in Zuid-Afrika, beroemd vanwege de picknick, het historische landgoed en natuurlijk de wijnen. Voor zijn rode topwijnen vormt de shiraz druif altijd de basis en dat bewijzen deze drie geweldige wijnen maar weer eens.

Lees meer

Voorinschrijving Paul Jaboulet Secret de Famille

Onze meest verkochte wijnen van 2019 zijn de Secret de Famille Viognier en Syrah van Paul Jaboulet. Beide wijnen zijn zeer geliefd vanwege hun geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Schrijf nu in!

Lees meer

S.Pellegrino - Diamond Bottle

Al sinds 1899 is S.Pellegrino een gevestigde naam over de hele wereld en dat al 120 jaar lang! Om dit speciale moment te vieren lanceert S.Pellegrino een nieuwe limited edition-fles: de Diamond Bottle.

Lees meer

Dé Super Tuscan: Tignanello

Tignanello is de allereerste Super Tuscan ooit geproduceerd. Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld en is nu een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Ontdek het geheim en schrijf je in voor de nieuwste oogst!

Lees meer

Altura serie

David Bonomi, een van de nieuwe generatie topwijnmakers van Zuid-Amerika, heeft jaren aan zijn project Altura gewerkt. Grote wijnen worden geboren in de wijngaard en hij vond deze wijngaarden op grote hoogte in de Uco Valley, Mendoza, Argentinië.

Lees meer

6 dingen die u niet wist over Amarone


Amarone is een van de bekendste en kostbaarste wijnen van Italië. Met zijn brutaal krachtige en onderscheidende smaak is Amarone een van de meest kenmerkende wijnen van Italië. De 6 dingen die deze legendarische wijn zo bijzonder maken: Wilt u een echte top Amarone proberen? Kijk dan eens naar wijnen van Bertani, Quintarelli of onze topproducent Masi.

Lees meer

Proef Zuid-Afrika en win een reis!

Heb je altijd al gedroomd van een reis naar Zuid-Afrika? Wanneer je heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen via onze shop aanschaft wordt dit misschien wel werkelijkheid!

Lees meer

Voorinschrijving Paul Jaboulet Cru's 2016

Voorkoop iconische Hermitage La Chapelle 2016

Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle is een van de iconische wijnen van de beroemdste heuvel in het Rhone Dal: De Hermitage.

De oogst 2016 scoort zowel bij de Britse wijnjournalisten als bij de Amerikaanse wijnpers heel goed en dat is uniek. De Engelsen richten zich meer op de elegantie en finesse, de Amerikanen op volheid en kracht.
Kortom het perfecte oogstjaar?

En dat voor een fractie van de prijs van Bordeaux of Borgogne met gelijkende scores. Lees snel meer op onze blog over de magnifieke Rhone oogst 2016!

Lees meer

Prunotto Barolo & Barberesco (2015/2016)

2015 en 2016 zijn uitzonderlijk goede oogstjaren in Piemonte, de geboortegrond van Barolo en Barbaresco wijnen. Piemonte ligt onder Turijn, het schitterende glooiende landschap brengt niet alleen wijnen voort van wereldklasse, maar ook de culinaire beweging Slowfood en de mooiste truffels komen hier vandaan.

Lees meer

Clos Apalta 2016: 'One of finest Clos Apaltas of all time'

Clos Apalta is het vlaggenschip van Lapostolle en de Chileense wijnwereld, deze wijn én prachtige winery in de net zo mooie de Colchagua vallei, toont aan dat de Chileense wijnen zich kunnen meten met de topwijnen uit de hele wereld. De oogst 2016 wordt door Robert Parkers Wine Advocate omschreven als: 'this has to be one of finest Clos Apaltas of all time'

Lees meer

Leuk voor later

Is uw (klein) kind geboren in 2014, 2015, 2016 of 2017? Dan is nu het moment om een kistje wijn te kopen!

Lees meer

Groot, Groter, Grootst

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen: extra grote flessen wijn. Vooral de magnum formaten zijn populair maar dit is nog maar het topje van de ijsberg..

Lees meer

Een jaartje geduld wordt beloond

Een jaar wachten, dat klinkt als een hele lange tijd, maar de tijd vliegt. Dat hoef ik niemand te vertellen, wat deed jij vorige zomer? Naast het leren lopen van mijn oudste zoon kocht ik vorig jaar zomer twee doosjes Buitenverwachting Chardonnay 2016. Ik gaf jullie het advies om deze minimaal 1 jaar te laten liggen en heb natuurlijk mijn eigen advies opgevolgd.

Lees meer

Top 50 - World's Best Vineyards

Wij zijn blij en trots om bekend te maken dat drie van 'onze' wijnhuizen een prachtige benoeming en plek hebben binnen gesleept in de Top 50 World's Best Vineyards!

Lees meer

Gescheld in de keuken van Beluga**

Zodra ik door het glooiende Limburgse landschap Maastricht in rijd, heb ik meteen het gevoel in het buitenland te zijn. Het heerlijke zangerige dialect, de lentezon en de ontelbare terrassen geven direct een vakantiegevoel.

Lees meer

Dé ultieme Amarone Riserva

Als je aan Amarone denkt, denk je aan Masi. Zij zijn een van de toonaangevende familiebedrijven die op de traditionele manier Amarone maken in het hart van de Valpolicella streek.

Lees meer

Guado al Tasso 2016: de beste score ooit

Onlangs kregen wij het bericht dat de oogst 2016 Guado al Tasso Superiore de hoogste score ooit heeft ontvangen van Robert Parker's Wine Advocate: 98 punten!

Lees meer

Cervaro; de best scorende wijn van Italië

Toen wij de 2017 Cervaro della Sala proefden waren wij bij de eerste slok helemaal verkocht! Robert Parker is het met ons eens: 95+ punten en James Suckling geeft zelfs 99 punten. Cervaro della Sala is daarmee de hoogst scorende Italiaanse witte wijn!

Lees meer

Top 10 wijnmaker: David Bonomi


Wijnmaker David Bonomi van Bodega Norton is een van de nieuwe generatie wijnmakers die zich toelegt op het matchen van de wijngaard met het ideale druivenras. Hij is onlangs wederom benoemd door wijnjournalist Tim Atkin tot één van de Zuid-Amerikaanse top 10-wijnmakers. En dat is niet zonder reden volgens Tim Atkin.

Lees meer

Antinori privé proeverij

Sommige wijnen zijn zo schaars en bijzonder dat ze de eretitel icoonwijnen krijgen. Dit is waar de familie Antinori in Italië bekend om staat. Tijdens een prive proeverij leer je de wijnen als de Solaia, Cevaro en Tignanello echt kennen. Deze proeverij is op aanvraag!

Lees meer

Een verticaaltje

Waarom schaffen verzamelaars van elk oogstjaar van hun favoriete wijnen een kistje aan? Vooral omdat het erg leuk en interessant is! Maar er is meer. In onze blog vertellen we u waarom een dergelijke wijncollectie een hele goede investering is.

Lees meer

Onze wijnen; direct van de bron

Wij kopen al onze wijnen direct bij het wijnhuis en kennen ook alle wijnmakers en families die in veel gevallen al generaties lang wijn maken. Maar waarom is dat zo belangrijk? Ontdek meer over nepwijnen die niet van echt te onderscheiden zijn, wijnen die over meerdere continenten gereisd hebben en wat de kracht van een familiebedrijf is.

Lees meer

Montrachet

(Le) Montrachet is de naam van de beroemdste wijngaard voor witte wijnen ter wereld. De wijngaard is slechts 8 hectare groot en geeft per jaar iets meer dan 50.000 flessen van de duurste droge witte wijn ter wereld.

Lees meer

Wijnglas vasthouden

De wijn wordt in zijn gehele levensloop met toewijding bewaard: van in het vat in de fles totdat hij uiteindelijk belandt bij jou in het glas. En dan is het wel zo netjes om op de juiste manier van je wijn te houden, door hem goed vast te houden!

Lees meer

Antinori privé proeverij

Sommige wijnen zijn zo schaars en bijzonder dat ze de eretitel icoonwijnen krijgen. Dit is waar de familie Antinori in Italië bekend om staat. Tijdens een prive proeverij leer je de wijnen als de Solaia, Cevaro en Tignanello echt kennen. Deze proeverij is op aanvraag!

Lees meer

Wijnwensen

Naast mijn voorspellingen heb ik ook een wijnwensenlijstje voor de komende jaren. Niet met wijnen die ik nog een keer wil drinken (dan wordt het een hele lange lijst), maar met veranderingen die de wijnen mooier, diverser en uiteindelijk lekkerder maken!

Lees meer

Wijnvoorspellingen 2019

Een glazen bol hebben we niet maar wel een vol glas wijn! Onder het genot van dit glas heb ik voor 2019 enkele (wijn)voorspellingen gedaan.

Lees meer

Me, Myself and Wine

Hé, het is helemaal oké … om in je eentje te genieten van een glas wijn! Even een moment voor jezelf, een stukje bezinning.

Lees meer

Top Tien 2018

Het beste van 2018 In de categorie van lijstjes: de Tien Populairste Wijnen van The Wine List in 2018. We zijn blij en trots dat onze klanten zulke goede smaak hebben! ;-)

Lees meer

Terugblik 2018

De tijd vliegt voorbij! Het is alweer een jaar geleden dat ik mij waagde aan vijf trends en voorspellingen voor het jaar 2018. Tijd om te kijken of die zijn uitgekomen of dat ik er helemaal naast zat.. 

Lees meer

Cheers darling!

Ben jij een échte champagnepopper? Goed nieuws! Begin maar vast met schenken want onderzoek aan de Universiteit van Reading heeft uitgewezen dat het drinken van champagne geheugenverlies kan voorkomen. Drie redenen om extra te genieten van een glaasje bubbels:

Lees meer

Marchese Antinori Chianti Classico Riserva

Op het beroemdste wijndomein van Italië, Tenuta Tignanello, worden drie wijnen gemaakt. De eerste twee kent bijna iedereen: Solaia en Tignanello. Deze wijnen hebben in de jaren 70 de Italiaanse wijnmarkt totaal op zijn kop gezet en vormen nu de absolute top van Italië.

Lees meer

Onze proefpakketten


We hebben een ruim aanbod van wijnen, heel ruim. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij een aantal wijnpakketten samengesteld.

Lees meer

Voor je het weet is het kerst!


De Sint is pas net aangekomen in Nederland maar ook de Kerstman is al begonnen met het volladen van zijn arrenslee. Tijd om je relatiegeschenken te regelen! Bestel ze eenvoudig op onze website of neem contact met ons op via mail, telefoon of WhatsApp. Regel het direct, dan zorgen wij ervoor dat alles op tijd wordt afgeleverd bij jouw gewaardeerde relaties.

Lees meer

2 keer in de top 10 van James Suckling

De resultaten zijn binnen! En hoewel deze scores ons niet verbazen maken ze ons alsnog wel heel erg enthousiast ;-) De beroemde Amerikaanse wijnjournalist James Suckling heeft namelijk twee van onze wijnen in zijn Top 10 van 2018 opgenomen.

Lees meer

Scoort beter dan Chateau d'Yquem

Vin de Constance is een iconische Zuid-Afrikaanse dessertwijn waarvan de geschiedenis meer dan 300 jaar terug gaat toen o.a. Jane Austen, Charles Dickens, Bonaparte Napoleon & leden van diverse koninklijke huizen de Vin de Constance als favoriete wijn dronken.

Lees meer

Ook Clos Apalta 2015 scoort de perfecte 100 punten!

De Clos Apalta 2014 kreeg 100 punten van James Suckling, maar 2015 vindt hij nog beter, maar kan niet meer dan het hoogst haalbare geven:100 punten geven. Het is werkelijk uniek dat twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen! De oogst 2015 zal in september 2018 vrij worden gegeven, Wil je kans maken op de Clos Apalta 2015? Lees dan verder en vul het formulier in, dan nemen wij contact met je op zodra de allocatie en prijs bekend is.

Lees meer

When water meets art!


Het unieke design project “The Journey of Water" van Sanpellegrino brengt het meest verfijnde water samen met kunst. In drie nieuwe interpretaties van het etiket wordt de 30 jarige reis van S.Pellegrino geïllustreerd: van de wolken, naar de aarde tot de herkenbare bruis.

Lees meer

International Sherry week: Go on a Sherry trail in Amsterdam


8 t/m 14 oktober is het international sherry week, waarbij verschillende bars en restaurants stil staan bij de wijn uit Zuid-Spanje, die momenteel bezig is met serieuze een comeback.

Lees meer

Meet The Winemakers: 2-3 november

Tijdens de tweede editie van Meet The Winemakers komen er weer wijntalenten naar Nederland om je de wijnen van het najaar te laten proeven. Doe ideeën op voor je kerstdiner, wijn als relatiegeschenk of natuurlijk voor jezelf!

Lees meer

Meet The Winemakers: 18-19 mei

Verwen je zintuigen op een dag vol fantastische wijnen en natuurlijk de beste verhalen, letterlijk rechtstreeks van de bron! Onze vrienden van Bodega Norton, Gonzalez Byass, Chateau d'Esclans en Tormaresca zijn deze dag aanwezig. Wacht niet te lang met aanmelden. We kunnen helaas een gelimiteerd aantal bezoekers ontvangen.

Lees meer

Solaia 2015: 2x de perfecte 100 punten!

Van alle Super-Tuscans heeft geen enkele wijn tegenwoordig een hoger aanzien dan Solaia van het wijnhuis Antinori! Nu is het tijd om deze hoge verwachtingen te overtreffen met de oogst van de eeuw: 2015. James suckling heeft de Solaia 2015 namelijk met de perfecte 100 punten beoordeeld.

Lees meer

2015 Guado al Tasso Bolgheri: 97/100 punten!


De 2015 oogst uit Toscane wordt niet voor niets de oogst van de eeuw genoemd. Wij hebben de wijnen geproefd en het zijn stuk voor stuk juweeltjes die ruim 20 jaar bewaard kunnen worden. De komende maanden worden de absolute incoonwijnen van Antinori vrijgegeven zoals Tignanello, Solaia en nu als eerste de Guado al Tasso!

Lees meer

Uit de kelders van Antinori: grote flessen


Begin dit jaar kregen wij van Antinori de mogelijkheid om de mooiste groot formaat flessen uit hun kelder te kopen en die kans hebben wij gegrepen! Wij voelden ons als een kind in een snoepwinkel: een kelder vol gerijpte, groot formaat flessen van Antinori.
Ze zijn direct naar ons gebracht en zodoende komen deze flessen in perfecte conditie bij jou.
Van elke wijn zijn slechts één of enkele flessen beschikbaar, op is ook echt op. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, indien de gewenste wijn nog beschikbaar is krijg je een bevestiging.

Lees meer

The Heritage Collection – het toppunt van premium

Met meer dan 330 jaar geschiedenis en ervaring in het maken van wijn was 2018 het jaar van de release van iconische wijnen in de portfolio: de Boschendal Heritage Collection. Deze gelimiteerde serie bestaat uit twee waanzinnig mooie rode wijnen en zijn speciaal gemaakt voor een selecte groep liefhebbers.

Lees meer

Exceptionele blend - De Nicolas

De Nicolas ontleent zijn naam aan een van Boschendal's stichtende pioniers, Nicolas de Lanoy. Hij hielp bij het leggen van de basis voor de ontwikkeling van dit iconische landgoed.

Lees meer

1685 Pinotage

Zuid-Afrika’s eigen druivensoort!

Lees meer

Antinori Matarocchio 2013 scoort 99 Parkerpunten


De Guado al tasso - Matarocchio wordt alleen geproduceerd voor privé gebruik van de familie Antinori. Antinori is natuurlijk al bekend om zijn topwijnen als Solaia, Tignanello, Cervaro en Pian Delle Vigne. Maar de Guado al Tasso Matarocchio is meest schaarse en meest gewilde wijn op dit moment. Zeker nu Parker de nieuwe topoogst 2013 heeft beloond met 99/100 punten! Dit is één van de hoogste scores ooit voor een Toscaanse wijn door Parker.

Lees meer

Dé Rhone wijnoogst van de eeuw!


Er heerst gekte op de wijnmarkt voor Bordeaux 2016, prijzen gaan door het dak nadat de wijncritici zeer goede scores hebben gegeven. Maar de 2015 oogst in de Rhone en zeker ook van Paul Jaboulet Aîné, wordt omschreven als de oogst van de eeuw met vergelijkbare scores als Bordeaux 2016. En dat voor een fractie van de prijs van Bordeaux. Lees snel meer op onze blog over de magnifieke Rhone oogst!

Lees meer

Beste Cava ter wereld

Onze Cava Vilarnau Brut Reserva is uitgeroepen tot ‘Best Spanish Sparkling Wine and Best Cava’ door het gerespecteerde Champagne and Sparkling Wine Championships. De Vilarnau Cava behoort tot een select gezelschap winnaars, waaronder ook de wereldtop Champagne en bubbels zoals: Louis Roederer, Moët & Chandon, Nyetimber, Klein Constantia en Dom Perignon. Experts Tom Stevenson, Essi Avellan (master of wine) en Dr Tony Jordan vormen de jury en zij moeten het er allemaal over eens zijn dat een wijn uitblinkt in zijn categorie.

Lees meer

3 engelachtige feiten

Whispering Angel is één van de populairste Provence rosés, die over de hele wereld wordt gedronken. En voor ieder moment hebben we het geschikte formaat van deze engel, met als absolute topper de 6-liter fles.

Lees meer

Bezoek de mooiste wijnhuizen

De vakantieperiode staat voor de deur en velen van jullie zullen naar het zuiden afreizen om te genieten van de zon, rust, heerlijk eten, elkaar, wat cultuur en natuurlijk heerlijke lokale wijnen. Onze wijnhuizen bevinden zich vaak in de mooiste vakantiebestemmingen of op de route naar je vakantiebestemming.
En wat is er nu leuker dan het wijnhuis te bezoeken en van de producenten zelf te horen hoe zij de wijnen maken?
Daarom hebben wij een selectie van de mooiste Europese wijnhuizen uit ons portfolio op een rijtje gezet, deze zijn echt het bezoeken waard en bij de meeste kan je ook heerlijk lunchen. Iets wat wij van harte aanbevelen! Wij lichten 5 wijnhuizen toe in onze blog, klik snel verder voor het totale overzicht.

Lees meer

Château d'Esclans & de Whispering Angel

Doe je ogen dicht en beeld je een statig château in de Provence in. Et voilà, je ziet château d’Esclans!

Lees meer