De Familie Antinori

1925-1966: Niccoló Antinori
In dit jaar neem Niccoló het stokje over en geeft hij leiding aan het bedrijf 'L&P Antinori'. Niccoló is degene die de nu wereldberoemde Villa Antinori (te koop bij Albert Heijn) heeft ontwikkeld in 1928. Dit was de eerste Chianti die kon goed kon rijpen op fles. Hij trouwde met Carlotta Della Gherardesca, hiermee vergaarde Antinori het land in Bolgheri wat nu bekend is als Guado al Tasso. Ook kocht hij 1940 Castello della Sala in Umbrië omdat hij daar de potentie zag voor geweldige witte wijnen.

1966-2016: Piero Antinori
Midden jaren 60 neemt de oudste zoon van Niccoló, Piero de leiding over van het bedrijf. Niccoló heeft een fraai fundament gelegd waarop Piero het wijnimperium kon uitbouwen. Onder de leiding van Piero, worden de Super Tuscan wijnen Tignanello en Solaia gecreërd. Maar ook beroemde wijnen als Cervaro, Bramito, Guado al Tasso, Il Bruciato, Bramasole en vele andere komen van zijn hand. 

De grote expansie onder Piero:
Piero heeft talrijke estates buiten toegevoegd aan het wijnimperium, zoals Tormaresca in Puglia, Prunotto in Piemonte, Tuzko in Hongarije, Stags' Leap in Napa en Haras de Pirque in Chili. Maar ook in Toscane zijn nieuwe estates toegevoegd, zoals Le Mortelle in Maremma, Tenuta Pian delle Vigne in Montalcino, Tenuta Monteloro in Fiesole, La Braccesca in Montepulciano Cortona, Fattoria Aldobrandesca in zuid Maremma en Santa Cristina in Cortona.

2016 Albiera, Allegra, and Alessia Antinori
De drie dochters nemen het roer over van Piero, Piero blijft wel erevoorzitter en is nog dagelijks aanwezig op de winery. De drie dochters hebben de afgelopen 30 jaar meegewerkt aan het succes van de familie en zijn ieder gespecialiseerd in de verschillende facetten van het familiebedrijf. 
En ondertussen dient zich de 27ste generatie al aan; de oudste zoon van Albiera werkt ook in het bedrijf.