Altura, grote wijnen van grote hoogte

David Bonomi, een van de nieuwe generatie top wijnmakers van Zuid-Amerika, heeft jaren aan zijn project Altura gewerkt. Grote wijnen worden hier geboren en hij vond deze wijngaarden op grote hoogte in de Uco Valley, Mendoza, Argentinië.

Unieke wijngaarden
De grote hoogte (1.100 - 1.600 meter), specifieke bodemstructuur, irrigatie afkomstig van het Andesgebergte, weinig regen en enorme temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor unieke en ideale condities om grote wijnen te maken

De Altura wijnen
Toen wij deze serie proefden met David waren wij direct overtuigd, wat een geweldige wijnen! Elegant en krachtig. De internationale wijnpers is ook overtuigd, gezien de fantastische scores voor deze eerste oogst! Bovendien nu nog zeer betaalbaar. 

Altura Cabernet Franc 2017
Een heerlijk krachtige houtgelagerde wijn met een vleugje munt en kruidige tonen. Complex met een stevige structuur en een fluwelen afdronk.

93 punten - James Suckling 
91 punten - Tim Atkin 
95 punten- Descorchados 

Altura Pinot Noir 2018
Een delicate wijn met een robijnrode kleur, aroma's van viooltjes en kersen met een elegante lange afdronk. Voor liefhebbers van klassieke Pinot Noir wijnen

90 punten - James Suckling 
90 punten - Tim Atkin 
93 punten - Descorchados 


White Blend 2019
De verrassing van de proeftafel: een heerlijk verkwikkende en gelaagde blend van Sauvignon Blanc, Semillon en Grüner Veltliner. Voor ons een onbekende combinatie van druiven, maar het resultaat is verrukkelijk en origineel. Smaken van citrus en appel voeren de boventoon met een lange, zachte harmonieuze afdronk. 

93 punten - James Suckling 
92 punten - Tim Atkin 
94 punten - Descorchados
 


Kleine productie
Wij moesten om tafel met David om onze allocatie te krijgen, want er is veel vraag naar zijn nieuwe Altura wijnen. Gelukkig hebben we een aantal doosjes weten te bemachtigen!

U kunt hieronder intekenen op deze wijnen.