Best scorende wijn van Italië

Toen wij de 2016 Cervaro della Sala proefden waren wij bij de eerste slok verkocht! De voorgaande jaargangen waren al van topkwaliteit, maar de 2016 spant de kroon. Robert Parker's van Wine Advocate is het met ons eens: 95/100 punten en daarmee de hoogst scorende Italiaanse witte wijn!

Meest onderscheiden wijn van Italië
In 1986 zag Cervaro della Sala het levenslicht, de eerste door Chardonnay gedomineerde, houtgelagerde wijn van Italië. Vanaf dag één een ongekend succes, er is geen wijn in Italië die meer onderscheidingen heeft ontvangen dan de Cervaro!

Rijk & elegant
Het unieke kalkterroir (de wijngaarden liggen op een miljoenen jaren oude zeebodem) in combinatie met de houtgelagerde Chardonnay en lokale Grechetto (10%) druiven zorgen voor een rijke, elegante wijn van wereldklasse met een kenmerkende mineralige afdronk. Delizioso!

Bourgogne overtroffen
Castello della Sala in Umbrië is een schitterend kasteel uit de 14de eeuw. Prachtig gelegen op een heuveltop, omringt door de beste wijngaarden van Umbrië. De vader van Piero Antinori kocht dit estate in 1940 omdat hij het potentieel voor witte wijnen zag. Het was Piero zelf die na een reis naar de Bourgogne zag hoe de wijnboeren daar geweldige witte wijnen maakten.

Terug op Castello della Sala pastte hij de technieken toe die hij in de Bourgogne had gezien. Als je nu kijkt naar de kwaliteit en scores van Cervaro della Sala kan je stellen dat hij veel Bourgogne wijnen heeft overtroffen, zeker als je naar de prijs-kwaliteitverhouding kijkt.

Unieke kans: limited edition in kist
Elk jaar krijgen we een klein deel van de allocatie in originele houten estate kisten met zes flessen, hier hebben wij nu nog 35 kisten van over. Perfect voor in je kelder!

Gouden tip
Koop twee a vier kisten van deze overheerlijke wijn welke nu al perfect op dronk is voor bijvoorbeeld de kerst en zeker nog tot 2026 verder kan rijpen. Bedank jezelf later ;-)

Prijs: 49,95 euro per fles.

Bestellen is eenvoudig, dit kan via de website of per mail of WhatsApp.

Bestel deze wijn

WhatsApp ons!