Marchese Antinori Chianti Classico Riserva

Op het beroemdste wijndomein van Italië, Tenuta Tignanello, worden drie wijnen gemaakt. De eerste twee kent bijna iedereen: Solaia en Tignanello. Deze wijnen hebben in de jaren 70 de Italiaanse wijnmarkt totaal op zijn kop gezet en vormen nu de absolute top van Italië.

Marchese Antinori zelf
Welke derde wijn wordt er dan gemaakt op Tenuta Tignanello? Niet de minste: de Marchese Antinori Chianti Classico Riserva. Deze wijn is de enige die de naam van de markies zelf op het label draagt: een garantie voor topkwaliteit.

De wijn
Marchese Antinori Chianti Classico Riserva wordt in tegenstelling tot Solaia en Tignanello geheel volgens de moderne regels van de DOCG Chianti Classico
gemaakt, en dus met een groot deel Sangiovese. De wijn rijpt minimaal 24 maanden en mag zich een Riserva noemen.

Baby Tignanello
Waarom een baby Tignanello? Omdat je proeft dat deze wijn afkomstig is van de Tignanello wijngaard: krachtig, vol en toch elegant door zijn zachte tannines. Door een andere druivensamenstelling en manier van rijpen is de wijn uniek van smaak maar zeker net zo lekker!

Oogst 2015: Subliem met 92+ en 93 punten
De oogst 2015 is de beste van de eeuw, daar zijn alle critici het over eens. En ook deze wijn scoort geweldig met 92+ punten van Robert Parker en 93 punten van Wine Spectator.

Ons advies: Koop enkele doosjes van deze wijn en drink de komende vijf tot zeven jaar regelmatig een fles. Elke fles staat (opnieuw) garant voor een feestje!

Prijs per fles: € 39,95
(verpakt per zes flessen)


Bestel deze wijn