Gescheld in de keuken van Beluga**

Zodra ik door het glooiende Limburgse landschap Maastricht in rijd, heb ik meteen het gevoel in het buitenland te zijn. Het heerlijke zangerige dialect, de lentezon en de ontelbare terrassen geven direct een vakantiegevoel. 

Samen met mijn vrouw een heerlijk hotel uitgezocht en op vrijdagavond een 'Chef's Table' geboekt bij restaurant Beluga. Trotse houder van 2 Michelinsterren en dat merk je direct bij ontvangst. We worden volledig in de watten gelegd op het terras met de ondergaande zon een glas Champagne Veuve Clicquot en enkele amuses. Zo begint onze avond.

Wij nemen plaats aan de 'Chef's Table' in de keuken van chef Hans van Wolde en zijn team. Hij heeft er zin in, de tent zit vol en het is een van zijn laatste avonden. Hij heeft zijn levenswerk namelijk verkocht en begint over ruim 180 dagen een nieuw avontuur.

Het eerste gerechtje is in voorbereiding in de keuken, de jonge sous-chef is druk met de vis en dressing en wil het gaan afmaken met wat fijngehakte kruiden. Dat was niet zoals Hans het wil: hij roept de hele keuken bij elkaar en direct moeten er opnieuw kruiden geplukt worden. Niet te fijn! Het moet smaken!

Vijf minuten later is de rust wedergekeerd en genieten wij van ons gerecht. De jongen van de bediening komt het gerecht enthousiast presenteren. Hans vult hem na een korte stilte aan: met GROVE kruiden dus. Met een grote glimlach neemt hij weer plaats achter de pitten.

De gerechten die volgen zijn ook subliem en de sommelier schenkt rijkelijk de glazen vol. Enkele van deze wijnen hebben wij ook in het assortiment en daar ben ik best trots op. Wat ik tevens erg leuk vond is dat de sommelier wijnen schonk die ik niet zo vaak thuis drink, maar wel geweldig lekker zijn.

De Secastilla la Miranda Blanca uit Somontano en de Boschendal 1685 Chenin Blanc sprongen eruit. Wat een geweldige wijnen!

De Secastilla Blanca is een 100% Grenache uit het noorden van Spanje, heeft wat hout gehad en smaakt naar zacht zomerfruit en toch fris. Nu van €13,95 voor €11,95

Boschendal is een bekende natuurlijk, maar de 1685 Chenin Blanc is nieuw in ons assortiment. Gemaakt van een oude Chenin wijngaard en dat proef je: Rijk, vol en mooi rins van afdronk. Nu van €12,95 voor €10,95

Deze actie is geldig t/m 28 juli 2019.

Met klinkende groet,

Chris