Het beste witte wijn estate: Castello della Sala


Castello della Sala Castello della Sala in Umbrië is een schitterend kasteel uit de 14de eeuw. Prachtig gelegen op een heuveltop, omringt door de beste wijngaarden van Umbrië. De vader vanPiero Antinori kocht dit estate in 1940 omdat hij het potentieel voor witte wijnen zag. Het was Piero zelf die na een reis naar de Bourgogne zag hoe de wijnboeren daar geweldige witte wijnen maakten. Terug op Castello della Sala paste hij de technieken toe die hij in de Bourgogne had gezien. In combinatie met het unieke terroir van kalk en schelpen (de wijngaarden liggen op een miljoenen jarenoude zeebodem) zorgt dit voor wijnen van wereldklasse. Elke wijn heeft zijn eigen kwaliteit en verfijning.


De wijnen:  • Antinori Cervaro della Sala In 1986 zag Cervaro della Sala het levenslicht, de eerste door Chardonnay gedomineerde, houtgelagerde wijn van Italië. Het was direct een geweldig succes, er is geen wijn in Italië die meer onderscheiden is dan Cervaro. Het unieke kalkterroir in combinatie met de houtgelagerde Chardonnay en lokale Grechetto (10%) druiven zorgen voor een rijke, elegante wijn van wereldklasse met een kenmerkende mineralige afdronk. Heerlijk!

  • Antinori Conte della Vipera Sauvignon Semillion Een klassieke Bordeauxblend van Sauvignon Blanc met Semillon in Umbrië stijl. Een geweldig elegante en chique wijn. Fris citrusfruit in het begin en dan een heerlijke afdronk met een lichte honing toets. Een wijn die je een keer moet proberen, geweldig als aperitief of bij lichte gerechten.

  • Antinori Bramìto del Cervo Chardonnay De populairste wijn van het estate, deze 100% Chardonnay wordt ook wel de baby Cervaro genoemd. Deels voor enkele maanden gerijpt op eikenhout en deels op RVS. Deze combinatie zorgt voor een heerlijke toegankelijke wijn, veel geel fruit en die kenmerkende mineralige afdronk van Castello della Sala.

  • Antinori San Giovanni della Sala Classico Superiore Echt de lekkerste Orvieto die u ooit zal drinken! Orvieto staat bekend om zijn frisse en zuivere witte wijnen, maar deze San Giovanni biedt veel meer dan dat. Florale tonen in combinatie met rijp citrusfruit zorgen voor een dijk van een witte wijn. De wijnen zijn nog maar beperkt beschikbaar bij ons in de wijnclub. Ontdek daarom snel de kwaliteit en verfijning van deze witte top wijnen van de familie Antinori. 

WhatsApp ons!