Het beste witte wijn estate


Castello della Sala in Umbrië is een schitterend kasteel uit de 14de eeuw. Prachtig gelegen op een heuveltop, omringt door de beste wijngaarden van Umbrië. De vader van Piero Antinori kocht dit estate in 1940 omdat hij het potentieel voor witte wijnen zag. Het was Piero zelf die na een reis naar de Bourgogne zag hoe de wijnboeren daar geweldige witte wijnen maakten. Terug op Castello della Sala paste hij de technieken toe die hij in de Bourgogne had gezien. In combinatie met het unieke terroir van kalk en schelpen (de wijngaarden liggen op een miljoenen jarenoude zeebodem) zorgt dit voor wijnen van wereldklasse. Elke wijn heeft zijn eigen kwaliteit en verfijning.

Uniek aanbod 
Dit zijn de meest exclusieve witte wijnen van Antinori, deze wijnen zijn een buitencategorie geworden en zijn vaak direct uitverkocht. Wij proefden deze wijnen enkele weken geleden en waren direct overtuigd. Wij bieden ze nu met een zeer interessante intekenkorting aan! Zie het intekenformulier onderaan deze blog.


DE WIJNEN


Antinori Cervaro della Sala 
In 1986 zag Cervaro della Sala het levenslicht, de eerste door Chardonnay gedomineerde, houtgelagerde wijn van Italië. Het was direct een geweldig succes, er is geen wijn in Italië die meer onderscheiden is dan Cervaro. Het unieke kalkterroir in combinatie met de houtgelagerde Chardonnay en lokale Grechetto (10%) druiven zorgen voor een rijke, elegante wijn van wereldklasse met een kenmerkende mineralige afdronk. 

James Suckling - 99/100 punten 
'One of the best I've ever tasted.'

Slechts 20 doosjes van 6 beschikbaarAntinori Conte della Vipera Sauvignon Semillion 
Een klassieke Bordeauxblend van Sauvignon Blanc met Semillon in Umbrië stijl. Een geweldig elegante en chique wijn. Fris citrusfruit in het begin en dan een heerlijke afdronk met een lichte honing toets. Een wijn die je een keer moet proberen, geweldig als aperitief of bij lichte gerechten.

Robert Parker - 88/100 
'This is a fresh and zesty wine with passion fruit, preserved lemon and desert chaparral. Antinori Bramìto del Cervo Chardonnay 
De populairste wijn van het estate, deze 100% Chardonnay wordt ook wel de baby Cervaro genoemd. Deels voor enkele maanden gerijpt op eikenhout en deels op RVS. Deze combinatie zorgt voor een heerlijke toegankelijke wijn, veel geel fruit en die kenmerkende mineralige afdronk van Castello della Sala.


Robert Parker - 89+/100 
'This wine offers fantastic value and easy-drinking appeal. It's not too complicated, but it plays its few ace cards with an expert hand.
 Antinori San Giovanni della Sala Classico Superiore 
Echt de lekkerste Orvieto die je ooit zal drinken! Orvieto staat bekend om zijn frisse en zuivere witte wijnen, maar deze San Giovanni biedt veel meer dan dat. Florale tonen in combinatie met rijp citrusfruit zorgen voor een dijk van een witte wijn. 

Robert Parker - 87/100 
'The bouquet offers bright tones of white flower and honeysuckle with dry notes of summer grass at the back. Intekenen en leveren 
Intekenen kan tot 20 oktober. Daarna zal de verdeling gemaakt worden en ontvang je bericht.  De voorraad is beperkt en de intekeningen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. 


Tip
Bestel de San Giovanni voor de borrel, enkele doosjes van de Bramito Chardonnay om het hele jaar van te genieten, ervaar de dinerwijn Conte della Vipera en enkele flessen Cervaro della Sala voor bijzondere momenten.

WhatsApp ons!