Clos Apalta 2016: 'One of finest Clos Apaltas of all time'

Clos Apalta is het vlaggenschip van Lapostolle en de Chileense wijnwereld. Deze wijn én prachtige winery in de net zo mooie de Colchagua vallei, toont aan dat de Chileense wijnen zich kunnen meten met de topwijnen uit de hele wereld.

De oogst 2016 is zeer geslaagd voor Clos Apalta en kreeg van James Suckling maar liefst 99 punten. Ook Robert Parker was zeer te spreken over de oogst met 95 punten.

Lapostolle is zeer trots op dit resultaat. De oogst 2016 is zeker geen toevalstreffer; Clos Apalta 2005 werd gekozen als beste wijn van het jaar 2008 door het magazine Winespectator en ook andere oogsten scoren, met 94-98 punten, in de hoogste regionen. De 2014 én 2015 ontvingen zelfs de perfecte 100 punten van James Suckling.

Charles de Bournet, CEO en zoon van oprichtster Alexandre Marnier-Lapostolle, is trots op dit resultaat:
“We are incredibly honored with this new recognition. It is yet another milestone for Clos Apalta but also a statement that Chilean wines can reach the highest levels of quality. Twenty years ago, we had the vision that this was possible. It is also a very important recognition for the commitment showed from the whole team for searching the highest quality in all the steps of the way that lead to the creation of Clos Apalta.”

Clos Apalta 2016
Zoals Clos Apalta is er maar eentje, gemaakt van de typisch Chileense Carmenère-druif in een blend met Cabernet Sauvignon en Merlot. Door de nauwkeurige selectie van de druiven en oog voor de kleinste details tijdens de productie resulteert dit in een wijn met een intense rijkdom qua smaak. Bij de eerste slok proef je puur fruit en wordt de geur gekenmerkt door specerijen waaronder vanille, kruidnagel en witte peper. Het is zo’n interessante wijn, met zoveel nuances, dat het proeven je nooit gaat vervelen.

Intekenen is gestart!
Omdat Clos Apalta zo bijzonder is, is hij helaas ook erg schaars. Wij hebben een kleine allocatie gekregen en kun je nu daarvoor inschrijven, dit kan tot 15 oktober 2019. Op=Op