Het andere Amerika; Columbia Crest

At Columbia Crest, we are dedicated to celebrating the rich heritage of Washington winemaking!

Als je de wijnen van dit huis blind proeft kan je met gemak zeggen dat het uit Californië komt. Dit is echter niet het geval want het wijnhuis ligt ten noorden hiervan in Washington State (niet te verwarren met Washington D.C.), net ten oosten van Seattle en in het noorden tegen Canada aan. Over het algemeen zijn de wijnen uit Amerika hoog van niveau, dit brengt automatisch met zich mee dat de wijnen niet goedkoop zijn. Een goede prijs/kwaliteit wijn is dus wat wij voor je zoeken. En dat vinden wij bij Columbia Crest!

De verhouding witte en rode druivenrassen is gelijk. De riesling en chardonnay zijn het meest aangeplant als witte variëteit en bij de rode soorten worden de cabernet sauvignon, merlot en syrah het meest aangeplant. Met een unieke ligging ten oosten van de Cascade Mountains, die een natuurlijke bescherming bieden aan het nog pas 30 jaar jonge wijngebied, heeft dit wijnhuis al een nummer 1 notering gehad in het toonaangevende wijnmagazine Wine Spectator voor hun Reserve Cabernet Sauvignon.

De Two Vines serie is een perfecte manier om kennis te maken met de kwaliteit van wijnen uit Washington State. Het zijn fruitige wijnen met een stijl die rijk smaakt en heldere kleuren heeft.

De wijnen van de prestigieuze Grand Estate lijn zijn constant van hoge kwaliteit en staan sinds de introductie steevast in de Top 100 van Wine Spectator, echte Amerikaanse krachtpatsers met een heerlijke zachte afdronk.

Proef de Columbia Crest Two Vines en de Grand Estate en laat je overtuigen door deze wijnen, probeer voor deze prijs maar eens een andere Amerikaanse wijn van deze kwaliteit te vinden!

Columbia Crest Two Vines Chardonnay

Columbia Crest Grand Estates Chardonnay

Columbia Crest Two Vines Merlot

Columbia Crest Grand Estates Cabernet Sauvignon

Columbia Crest Two Vines Merlot - Cabernet Franc

Columbia Crest pakket + verrassingsfles


WhatsApp ons!