Onze wijnen; direct van de bron

Wij kopen al onze wijnen direct bij het wijnhuis en kennen ook alle wijnmakers en families die in veel gevallen al generaties lang wijn maken. Maar waarom is dat zo belangrijk?  


Vertrouwen in je partners is altijd al erg belangrijk geweest in de wijnhandel, zeker toen er nog niet in flessen maar in grote houten vaten werd gehandeld, moest je zeker weten dat je de beste wijn kreeg. Maar vandaag de dag is het niet anders. Welke wijnmaker maakt in het gebied de beste wijn voor de beste prijs? Hoe betrouwbaar is een partner door de jaren heen en hoe zorgen wij ervoor dat wij de beste wijnen krijgen?


Familiebedrijven
Bijna alle wijnbedrijven in ons portfolio zijn familiebedrijven die van generatie op generatie het vakmanschap, kennis en natuurlijk de beste wijngaarden doorgeven. Doordat het familiebedrijven zijn, is hun doel om het bedrijf door te geven aan de volgende generatie. Bij veel beursgenoteerde bedrijven is de planning vaak de volgende kwartaalcijfers. Een lange termijnvisie is noodzakelijk in de wijn, waar snelle winsten onmogelijk zijn en lange termijn investeringen zich uiteindelijk terugbetalen.


Rechtstreeks van de bron
Wij vinden het belangrijk om in contact te staan met de wijnmakers. Zo kunnen wij de wijn direct inkopen en besparen we uiteraard op de prijs. Ook zijn we in staat om de oogst en vinificatiemethoden te volgen, diverse jaargangen te vergelijken en zo een prachtig assortiment op te bouwen en gezamenlijk met de wijnbedrijven exclusieve aanbiedingen voor je te maken. Nog een voordeel is dat wij het transport van de wijnboer naar ons magazijn zelf regelen. Al onze wijnen worden vanaf de producent in één keer vervoerd naar ons gespecialiseerde magazijn waar deze onder ideale klimatologische omstandigheden worden bewaard voordat ze bij jou worden gebracht. 


Vele kilometers
Veel wijnen in het topsegment worden aangeboden door (internet) handelaren, zij kopen en verkopen wijn over de hele wereld. Zo kan het dus zijn dat de wijnen vele kilometers en stops over de hele wereld hebben gemaakt. Hierbij kunnen de wijnen onder verschillende temperaturen bewaard zijn, met regelmaat door elkaar geschud tijdens het transport en is niet na te gaan wat er tijdens deze reizen met de wijnen is gebeurd. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor de kwaliteit van de wijn.

100% echt
Helaas zijn er ook wijnen van topproducenten in omloop die niet echt zijn, fake wines dus. Enkele jaren geleden werd de wijnhandel opgeschrikt door Rudy Kurniawan, hij heeft voor tientallen miljoenen nagemaakte wijnen verkocht in de Verenigde staten. Maar ook hier in Europa worden regelmatig partijen nepwijnen van bekende producenten ontdekt. Wij halen alle wijnen rechtstreeks bij het wijnbedrijf, dus je kunt er altijd 100% van uitgaan dat de wijn echt is.

Kwaliteitscontrole en selectie
Daarnaast proeven wij alle nieuwe wijnen (en nieuwe jaargangen) met een deskundig proefpanel. Dit proefpanel heeft jarenlange ervaring en diverse erkende opleidingen gedaan om op een zo objectieve manier goed de wijnen te kunnen beoordelen. Via deze weg kunnen wij, na de controle van de wijnmaker, alle wijnen goed op smaak en kwaliteit selecteren en zo ons assortiment op een hoog niveau houden.