Domaine Fournier: Sauvignon Blanc expert

Als oud-topman van de Amsterdamse aandelenbeurs stapte Joost van der Does de Willebois 10 jaar geleden over naar de wijn. Hij kocht een wijngoed in de Loire en startte zijn eigen wijnbedrijf: Villebois. Enkele jaren geleden raakte hij in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen. Hij aarzelde geen moment.

−DOMAINE FOURNIER−
Fournier bezit meer dan 60 hectare topwijngaarden in de meest prestigieuze appellations, zoals Sancerre, Pouilly Fumé en Menetou-Salon. De wijnen zijn in meer dan 65 landen verkrijgbaar en een magneet voor awards en hoge scores, zoals maar liefst 93 punten voor zijn Sancerre!

−EXPERT IN SAUVIGNON BLANC−
Domaine Fournier heeft de meest getalenteerde Sauvignon Blanc wijnmaker in huis, Frederic Jacquet is opgegroeid tussen wijnranken, heeft maar liefst twee wijnopleidingen van wereldklasse én jarenlange ervaring. In combinatie met de voortreffelijke wijngaarden zorgt dit voor een fantastisch resultaat. 

Naast de icoonwijnen uit de bekende appellations, maakt Domaine Fournier ook een geweldige 'instap' Sauvignon Blanc én Pinot Noir. De F. de Fournier serie is een perfect voorbeeld van de expertise van Domaine Fournier.
Dé ideale aperitiefwijnen voor alledag. Ervaar zelf Domaine Fournier en schrijf u in op deze top Loire wijnen met een zeer aantrekkelijke korting.


***


DE WIJNEN

Fournier Touraine VV Sauvignon Blanc  
Een wat minder bekende en beroemde appellatie in de Loire, maar er komen hier prachtige Sauvignon's vandaan. Zoals deze Vieille Vigne (oude stokken) van Fournier. Doet niet onder voor de beroemde appellaties, maar wel een stuk voordeliger! Zeer uitbundige aroma's van exotisch fruit, perzik en bloesem, aangevuld met frisse citrustonen in de smaak en een lange afdronk.

De knisperend verse 2020 oogst is nu beschikbaar!


Fournier Sancerre  
Dé Sancerre van Domaine Fournier die u overal ter wereld kunt tegenkomen. Perfecte expressie van de terroir van Sancerre en de eigenheid van de Sauvignon Blanc. Voortreffelijk glas.

James Suckling - 92/100 punten 
Lots of sliced-pineapple, lime and peach character with some mineral. Medium-bodied, fresh and bright.

De Grote Hamersma: 9- 

Fournier Pouilly Fumé 
Een grootse Sauvignon Blanc. Enerzijds strak met flink wat minerale toetsen (vuursteen en silex), maar tegelijk ook veel rijp fruit (van perzik tot peer).

James Suckling: 93/100 punten 
Attractive aromas of lemons, grapefruit, fresh herbs, and crushed stones follow through to the medium-to full-bodied palate with a firm yet dense mouth feel and a flavorful finish.
Fournier Menetou-Salon Cotes de Morogues
Wellicht wat minder bekend dan Sancerre en Pouilly Fumé, maar in deze kleine appellation kunnen grote wijnen voortkomen. Zoals deze Cotes de Morogues. Doordat Menetou minder bekend is, zijn de prijzen lager.


James Suckling - 92/100 punten 
'Really delicious sauvignon blanc with lots of sliced apple, lemon and dried pear character. Medium body. Tangy finish. Shows energy and brightness. Drink now.'Fournier Sancerre Silex Cuvée Terroir 
Silex is de beroemde ondergrond (terroir) van Sancerre: vuursteen. Dit geeft werkelijk unieke smaken aan de wijn. Typerend voor deze wijn zijn de uitbundige tonen van fruit, vuursteen en de lange, tikje nerveuze afdronk met frisse zuren.


Wine Enthusiast - 92/100 
F. de Fournier Sauvignon Blanc
Als super-specialist in Sauvignon Blanc weet Fournier ook geweldige wijn te maken buiten de beroemde appellations. Het is een 'eenvoudige' Vin de France, maar smaakt voortreffelijk. De wijn heeft dat typische mineralige karakter van de Sauvignon Blanc, met heerlijk veel citrus, tropisch fruit en een ‘zesty’ bite. Perfect als aperitief, op het terras en bij ‘fruits de mer’.

De knisperend verse 2020 oogst is nu beschikbaar!

Oogst 2019: (2020 heeft nog geen ratings)
De Grote Hamersma: 8,5 
James Suckling: 90 punten
Concours Best Values by Anivin: Gold Medal
Hubrecht Duijker: Beste uit de Test F. de Fournier Pinot Noir
Naast Sauvignon Blanc maakt Fournier ook enkele rode wijnen van Pinot Noir. De bekendste is zijn rode Sancerre, maar ook buiten dit beroemde appellation groeien geweldige Pinot Noir druiven. Het is een 'eenvoudige' Vin de France, maar smaakt voortreffelijk. De wijn is erg fruitvol, sappig en licht gekoeld op zijn best. Heerlijk.

James Suckling: 90 punten
A fruity red with cherries, orange peel and hints of fresh herbs with fine tannins and a fresh finish. Some walnut undertones. 
De Grote Hamersma: 8,5


Profiteer van 20% korting
Ervaar Domaine Fournier nu zelf extra voordelig met wel 20% korting en al vanaf € 9,95 per fles.
Dus teken nu in op deze top Loire wijnen!


Onze tips
Bestel enkele doosjes van de Sancerre, Pouilly-Fumé en Menetou-Salon. Voor bijzondere gelegenheden de Sancerre Silex en de F. de Fournier Sauvignon Blanc, Fournier Touraine VV Sauvignon Blanc en Pinot Noir om van te genieten tijdens de eerste lentedagen.