Groot, Groter, Grootst

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen: extra grote flessen wijn. Vooral de magnum formaten zijn populair maar dit is nog maar het topje van de ijsberg..


Het idee dat grootformaten altijd dure wijnflessen zijn die honderden euro’s kosten gaat tegenwoordig niet meer op, voor iets meer dan twee tientjes heb je al een mooie magnum. Er is meer vraag naar omdat het bijdraagt aan een unieke beleving.


Bijzondere momenten
Een grote fles wijn geeft elke feestelijke gelegenheid een extra dimensie. Bijzondere momenten viert u met een bijzondere fles wijn waar je met het hele gezelschap heerlijk van kunt genieten en waar nog lang over nagepraat zal worden. Daarom ook zeer geschikt als relatiegeschenk, succes gegarandeerd!

Wie wat bewaart, die heeft wat
Magnums (2 gewone flessen) of nog grotere flessen (tot wel 15ltr) rijpen langzamer dan gewone wijnflessen. De flessenhals van de magnum is namelijk niet veel breder dan een gewone fles, hierdoor komt er minder zuurstof bij een grotere hoeveelheid wijn en rijpt de wijn langzamer. Perfect dus om als jubileumwijn te bewaren, zoals bij geboorte of huwelijk.

De formaten
Magnum- 1,5 liter (2 standaard flessen )
Jéroboam - 3 liter (4 standaard flessen)
Réhoboam - 4,5 liter (6 standaard flessen)
Méthusalem - 6 liter (8 standaard flessen)
Salmanazar - 9 liter (12 standaard flessen)
Balthazar - 12 liter (16 standaard flessen)
Nebukadnezar - 15 liter (20 standaard flessen)
Melchior - 18 liter (24 standaard flessen)


Kijk voor alle grootformaten op onze magnum pagina