Inschrijving Vergelegen

Vergelegen wint van Grand Cru Bordeaux wijnen
Tijdens de 'Vergelegen London tasting' dit jaar durfde Don Tooth het aan om zijn wijnen in een vergelijkende proeverij te zetten met de wereldtop uit Bordeaux en Napa. Alle wijnen van de oogst 2005 werden blind geproefd door de beste sommeliers van London en de resultaten waren verbluffend!

De line-up van de sommeliers: (prijsindicatie per fles)
1. Vergelegen V (€ 85,-)
2. Chateau Mouton Rothschild (€ 800,-)
3. Chateau Haut Brion (€ 1.000,-)
4. Vergelegen Red GVB (€ 45,-)
5. Dominus (Napa) (€ 350,-)
6. Colgin (Napa) (€ 750,-)

De sommeliers waren zeer verrast toen de wijnen onthuld werden en Don al helemaal. Het is natuurlijk mooi om als nummer 1 uit de bus te komen, maar het mooiste is dat twee van de Vergelegen wijnen zich kunnen meten met de wereldtop en dat voor een fractie van de prijs.

Tevens laat het zien dat de wijnen van Vergelegen door hun eigen unieke stijl perfect kunnen rijpen. Een compliment voor wijnmaker André van Rensburg!

Intekenen
Wij bieden je nu de mogelijkheid om voor de beste prijzen van Nederland in te tekenen op de wijnen van Vergelegen. Naast de winnende wijnen 'V' (Victory, aldus wijnmaker André) en de Red GVB (Grown, Vinified en Bottled), bieden wij ook de Reserve collection aan, stuk voor stuk geweldige wijnen waar je zelf ook verbaast over zal zijn.

Vergelegen V 2012
Dé icoonwijn van Vergelegen met de korte en krachtige naam 'V' behoort tot de de wereldtop. Behaalde een eerste plaats in de Londen Tasting en liet iconen als Mouton-Rothschild, Haut Brion en Dominus achter zich.
Collectors item, zeer schaars en kan nog zeker tot 2035 verder rijpen.

Vergelegen GVB Red 2013
Vergelegen Red heeft als ondertitel GVB, dit betekent 'Grown, Vinified en Bottled' op Vergelegen. En daar zijn ze trots op! Deze rode topwijn kan zich meten met de beste Cabernet Sauvignon wijnen ter wereld en dat voor een fractie van de prijs. Zeer de moeite waard! Kan nog verder rijpen tot 2030.


Vergelegen GVB White 2016
Het witte vlaggenschip van Vergelegen is 'Vergelegen White' en zo simpel als de naam klinkt, zo mooi en complex is de wijn. Deze wijn wordt gemaakt in de traditie van de grote witte Bordeauxwijnen, maar dan in Vergelegen stijl. Het resultaat is een rijke, complexe en gelaagde wijn. Nu heerlijk maar kan ook mooi rijpen tot 2022.

Vergelegen Reserve serie
Deze serie is de trots van wijnmaker André van Rensburg. Enorm veel wijn voor zijn geld. Speciale aandacht voor de Merlot en Cabernet Sauvignon Reserve: Als je van de rijkere Bordeauxstijl wijnen houdt: zijn dit echt geweldige wijnen!

De Chardonnay Reserve wordt in Bourgogne traditie gemaakt en is een van de beste Chardonnays van Zuid-Afrika, mooi dik, veel fruit en een lange verfrissende afdronk. Perfect in balans.

Mijn tips
De V en GVB wijnen voor bijzondere gelegenheden, de Merlot en Chardonnay Reserve om vaker van te genieten.


Schrijf nu in!


WhatsApp ons!