Primeur: Lapostolle La Parcelle 8 2015


U heeft in het afgelopen jaar kennis gemaakt met de unieke Clos Apalta, dé icoonwijn van Lapostolle en Chili die zich kan meten met de wereldtop. Nu lanceren zij van een meer dan 100 jaar oude wijngaard een Single Vineyard wijn: La Parcelle 8  
James Suckling proefde hem als eerste en gaf de Parcelle 8 direct een geweldige score: 98/100 punten.


Perfect moment 
De lancering van de nieuwe wijn van een vooraanstaande producent is vaak een aantrekkelijk moment om de wijn te kopen. De markt is nog niet bekend, de producent moet een inschatting van de prijs maken en de wijn dan naar de pers en wijnliefhebbers sturen. Vaak is de prijs nog (flink) lager dan oogsten die volgen, zeker zodra de scores en interesse bekend zijn. Dat geldt zeker voor La Parcelle 8.

Unieke Vallei: Apalta
De Chilenen plantten al meer dan 100 jaar geleden in het hart van de Apalta vallei wijnstokken, voornamelijk blauwe druiven zoals Cabernet Sauvignon. Deze stokken staan op oorspronkelijke onderstokken. Ze zijn dus niet geënt op Amerikaanse onderstokken, zoals in de rest van de wereld is gedaan om de druifluis (Phylloxera) te bestrijden. De Franse familie Marnier-Lapostolle ontdekte deze vallei mét deze oeroude wijngaarden en zag potentieel om wijnen van wereldklasse te maken. En dat is ze gelukt met Clos Apalta!

De wijngaard La Parcelle 8 in Apalta
Na jaren van onderzoek en selectie lanceert Lapostolle nu een Single Vineyard wijn uit Apalta:La Parcelle 8. Het is een 100% Cabernet Sauvignon met extreem lage opbrengst. Dit zorgt voor zeer veel concentratie in de wijn.

Locatie
Bekijk de prachtige ligging op google maps en bekijk hieronder het filmpje van de prachtige wijngaarden. Mocht u een keer naar Chili reizen, ga dan vooral langs bij Lapostolle. Naast wereldklasse wijnen hebben zij ook een wereldklasse Bed&Breakfast aangesloten bij Relais&Chateaux.

Eerste score en verwachtingen
James Suckling mocht de wijn als eerste beoordelen, hij gaf de wijn maar liefst 98/100 punten. Een ongekend hoge score voor een eerste oogst van een nieuwe wijn;


James Suckling over La Parcelle 8 | 2015 98 punten
100% Cabernet Sauvignon
"Sweet blackberries, brambleberries and cigar tobacco with fresh flowers. Some cedar and mahogany, too. Full bodied with chewy tannins and chocolate, walnut and lightly toasted flavors. It’s just starting to come around. First commercially released wine from old-vine cabernet sauvignon, grown on its own rootstock with the vast majority from 1910. Originally it was just for the owners to drink. Fantastic. "


Zeer beperkt op kist
Wij krijgen onze eerste allocatie in zeer fraaie kisten van zes flessen. Perfect om deze wijn te laten rijpen. Reageer snel want op is op. We hebben maximaal 2 kisten per klant beschikbaar voor een primeurprijs van €99,- per fles.
Onze tip
Bestel 1 of 2 kistjes van deze nieuwe icoonwijn uit Apalta, nu nog flink onder Clos Apalta geprijsd. De wijn is perfect om nu en de komende 15-20 jaar van te genieten. Inschrijven is eenvoudig: via het formulier hieronder. Wij verwachten dat we een verdeling moeten maken en laten u begin juni weten wat wij kunnen leveren.