Magische Masi Amarone

Masi is een van dé toonaangevende Amarone producenten, al in 1772 kocht de familie Boscaini de beroemde wijngaard Vaio dei Masi en noemde hun wijnbedrijf Masi. De huidige president Sandro Boscaini wordt 'mister Amarone' genoemd en heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan deze unieke wijnen.


Amarone is één van de grote, klassieke wijnen van Italië, samen met Barolo en Brunello. Amarone komt enkel en alleen uit de Valpolicella Classico regio, in dit kleine gebied worden de druiven Corvina, Rondinella, Molinara en de door Masi herontdekte Oseleta gedroogd voordat er wijn gemaakt van gaat worden. Dit proces, appassimento genaamd, zorgt samen met de unieke druiven en ligging van de wijngaarden voor een ongeëvenaarde wijn.

Wereldtop
Masi maakt al generaties lang Amarone wijnen van wereldklasse, hun bekendste is de Costasera, waar wij nu de nieuwe oogst 2015 van aanbieden. Deze oogst kreeg maar liefst 95 punten van James Suckling, werkelijk uniek in deze prijsklasse. Ook bieden wij de laatste flessen van de verrukkelijke Costasera Riserva 2013 aan, deze oogst kreeg de hoogste score van Gambero Rosso: TRE BICCHIERI. 

Cantina Privata
Sinds de jaren twintig van de vorige eeuw bewaart Masi de allerbeste wijnen en Cru's in hun Cantina Privata. Uit deze kelder hebben wij 10 kistjes van hun allerbeste Single Vineyard cru's mogen halen: 2011 Campolongo di Torbe en 2011 Mazzano. De lijst met topscores is heel erg lang en deze wijnen behoren tot de allerbeste Amarone wijnen

Intekenen voor zeer scherpe prijzen
Profiteer van het aanbod Amarone wijnen, nu voor eenmalige intekenprijzen.


De geselecteerde wijnen zijn (zeer) beperkt beschikbaar.

Masi Costasera Amarone 2015
Een van de beste jaargangen van deze eeuw, met de beste score ooit. De wijn is rijk, krachtig en fluweel zacht door de appassimento techniek. Een grote wijn met veel elegantie, finesse en complexiteit met vriendelijke tannines. Geweldig bewaarpotentieel.
Op dronk vanaf 2020 en te bewaren tot 2035.
- James Suckling 95 punten


Normaal € 39,95 op intekening: € 35,-

Masi Costasera Riserva Amarone 2013
De Costasera Amarone Riserva is een trotse, majestueuze, complexe en uitbundige wijn. Een benchmark voor de Amarone categorie wereldwijd. Een rijke, maar wel volledige droge Amarone. Zacht door de lange indroging van de druiven (Appassimento techniek) en tegelijkertijd krachtig door de intense smaken en drie jaar rijping op eikenhout.
Op dronk vanaf 2020 en te bewaren tot 2040.
Gambero Rosso 3 Bicchieri (maximale score)
- Guida essenziale ai vini d’Italia: 95 punten


Normaal € 62,50 op intekening: € 57,50
Ook nog twee magnums verkrijgbaar: normaal € 135,- nu € 125,-


Masi Cantina Privata Campolongo di Torbe 2011 
Masi was in de jaren vijftig een van de eerste die Single Vineyard Amarone wijnen produceerden, de wijngaard Campolongo di Torbe geeft een unieke terroir expressie van de regio. Een elegante Amarone, zeer rijk en prachtig in balans. Nu al heerlijk, maar met een grote toekomst voor zich.
Op dronk vanaf 2019 en te bewaren tot 2050.
- James Suckling.97 punten
- Robert Parker 95 punten
- Wine Enthusiast 94 punten
- Wine Spectator 95 punten
- Gambero RossoTRE BICCHIERI (top score) 
- Guida Oro SUPER TRE STELLE (top score) 
- Guida essenziale ai vini d’Italia 96


Normaal € 139,- op intekening: € 125,- 
Slechts 10 kistjes van 6 beschikbaar


Masi Cantina Privata Mazzano 2011
Deze kleine, op 350-400 meter hoogte gelegen, terraswijngaard bevindt zich in de heuvels van Valpolicalla. De Mazzano wijngaard brengt unieke wijnen voort die enkel in de beste jaren gemaakt worden. Gemaakt om lang te rijpen en op unieke moment van te genieten. Vol, overdadig kersen en pruimenfruit worden gevolgd door een intense krachtige smaak en lange, lange afdronk.
Op dronk vanaf 2021 en te bewaren tot 2050.
- Robert Parker 96 punten
- Wine Spectator 95 punten
- Guida essenziale ai vini d’Italia 97 punten 
- Bibenda 2019 5 GRAPPOLI  (top score)
- Guida Oro super tre stelle (top score)
- James Suckling 96 punten


Normaal € 139,- op intekening: € 125,-
Slechts 10 kistjes van 6 beschikbaar


Mijn advies
Amarone wijnen rijpen heel mooi maar zijn ook nu al heerlijk om te drinken. De Costasera (Riserva) wijnen zijn heerlijk als afsluiter van een mooie avond. De Cru's zijn werkelijk unieke wijnen met een lang leven voor zich, voor bijzondere momenten. 

WhatsApp ons!