Sherry

Het sherrygebied heeft ooit de klassieke fout gemaakt om op de pieken van de populariteit niet meer op de kwaliteit te letten. Dat is nu weer anders gelukkig! Wij zien een stijgende lijn in populariteit van de betere sherry de laatste jaren.


Van beendroog tot volzoet
Sherry komt in vele gedaanten. Vergeet alles onder de 7 euro, maar in het betere segment zijn geweldige sherry's te vinden van beendroge Fino's tot volzoete PX's. Om een maaltijd te begeleiden is Sherry een ideale partner. De Fino is perfect als aperitief en PX doet het geweldig bij chocolade desserts. 


Sherry Cocktails
Bijvoorbeeld de Tiojito, een erg lekkere en bijzondere cocktail van bitterlemon, bruiswater en Tio Pepe Fino. Gemakkelijk om te maken en heerlijk als aperitief. Sherry is zeer populair in cocktailbars. De beendroge Fino is een ideaal component voor citrus-achtige cocktails. Deze vult deze bitter zoete smaak perfect aan.

Fino is een geweldige vervanger van witte wijn
Een Fino is een witte wijn, behandel een Fino dus ook als een droge witte wijn; dus uit de koelkast en 2-3 dagen houdbaar (met vacuvin) na het openen van de fles.


Geen wijngebied scoort beter dan Jerez.
Onder de professionele wijnschrijvers en critici staat Jerez, de geboortegrond van de sherry, in hoog aanzien. Geen gebied scoort meer 90+ scores dan Jerez en ook nog voor de laagste gemiddelde prijs. 


Kijk hier voor ons portfolio Gonzalez Byass Sherry