Mon sherry: try me


Sherry is niet de meest populaire drank op dit moment, al zien wij wel een stijgende lijn in de betere sherry het laatste jaar. Dit gebied heeft de klassieke fout gemaakt om op de pieken van de populariteit niet meer op de kwaliteit te letten. Dat is nu weer anders gelukkig, veel minder wijngaarden, alleen nog op de goede plekken en echt toegewijde producenten. Zoals onze vrienden van Gonzalez Byass van de beroemde Tio Pepe Fino.

Sherry komt in vele gedaanten
Vergeet alles onder de 7 euro, maar in het betere segment zijn geweldige sherry's te vinden van beendroge Fino's, ideaal als aperitief tot volzoete PX's. die het geweldig doen bij chocolade desserts.

Tiojito, een erg lekkere cocktail
Hier het recept. Erg makkelijk en super als aperitief.

Sherry is zeer populair in cocktailbars
De beendroge Fino is een ideaal component voor citrus-achtige cocktails. Vult deze bitter zoete smaak perfect aan. Een keer een Sherry Cocktail proberen? Ga naar The Flying Dutchman deze week en je krijgt een tweede cocktail gratis gedurende de Sherry week!

Fino is een geweldige vervanger van witte wijn:
Een Fino is een witte wijn, behandel een Fino dus ook als een droge witte wijn; dus uit de koelkast en 2-3 dagen houdbaar (met vacuvin) na openen van de fles.

Geen wijngebied scoort beter dan Jerez
Onder de professionele wijnschrijvers en critici staat Jerez, de geboortegrond van de sherry, in hoog aanzien. Geen gebied scoort meer 90+ scores dan Jerez en ook nog voor de laagste gemiddelde prijs.

Gonzalez Byass Sherry

Salute!