Bourgogne Olivier Leflaive 2016

Geweldige oogst, maar ontzettend schaars
Olivier is erg content met de kwaliteit alleen vindt hij het erg jammer dat er zo weinig is. Sommige cuvées konden zelfs geen heel vat vullen en deze zijn dus ook niet gemaakt in 2016.

Nu met 20% voorintekenkorting!
Wij hebben uit alle wijnen van Olivier Leflaive zes geselecteerd, deze overtuigde ons het meeste en zijn echt koopwaardig. 
Waarom die kleine opbrengst?
Tussen 26 en 28 april 2016 was er plotseling flinke nachtvorst, temperaturen daalde naar -3 or -4°C. Het was vochtig en de zonnestralen in de ochtend deden hun verwoestende werk: de beruchte 'black frost' sloeg toe. Dit zorgde ervoor dat veel bloesem kapot vroor (zwart werd), vooral in de lager gelegen wijngaarden in Chassagne-Montrachet, Meursault, Volnay en Pommard. Dit zorgde voor verliezen van 80-90% in de getroffen wijngaarden. 

Wel van topkwaliteit
De kwaliteit van de oogst wordt gelukkig bepaald in juli, augustus en september. Het weer was perfect: warm, droog en zonnig. Wat lichte regen in september zorgde bovendien voor de noodzakelijke irrigatie. Eigenlijk een perfect groeiseizoen voor de druiven in de wijngaarden die niet getroffen werden door de 'black frost'.


Van Cru naar Village
Omdat niet alle cru's voldoende opbrengst hadden, heeft Olivier met zijn wijnmaker Franck Grux besloten om wijnen die anders geclassificeerd zouden zijn geweest als cru nu terecht zijn gekomen in village-wijnen. Zoals bij de Meursault, Chassange, Puligny-Montrachet en zijn huiscuvée Les Setilles.

Delicaat, verfijnd en jong drinkbaar
Zo omschreef Olivier zijn 2016 wijnen. Wij adviseren dan ook om de komende vijf jaren te genieten van deze wijnen. 

Schaars en grote vraag
Wij moesten echt 'knokken' om onze allocatie te krijgen, want er is wereldwijd een zeer grote vraag naar de witte Bourgogne wijnen. Het gebied is klein, zeker de appellations, wat zorgt voor immer stijgende prijzen. Profiteer van dit aanbod en verzeker jezelf de komende jaren van de heerlijke Bourgogne wijnen van Olivier Leflaive.

Je kan hieronder intekenen op de oogst 2016. De voorinschrijvingsprijzen zijn geldig zolang de voorraad strekt en de inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. OP=OP

Inschrijven kan via het formulier of met een reply op deze mail. 

Heb je vragen over deze of andere wijnen? Neem contact met mij op voor vrijblijvend advies.

Met klinkende groet,


Chris Griffioen


WhatsApp ons!