Olivier Leflaive Primeurinschrijving 2019

Dit is hét moment om de 2019 wijnen van Olivier Leflaive te bemachtigen. Twee jaar na de oogst zijn alle wijnen vrijgegeven en Leflaive is zeer content met het resultaat! Al was het hard werken dit jaar.

Familie Leflaive - Bourgogne icoon
Olivier en Patrick Leflaive hebben een prachtig estate opgebouwd in Puligny-Montrachet. Ze maken stralende witte Bourgognes van wereldklasse en gooien hoge ogen bij de internationale wijnpers. Omdat ze deel uit maken van de familie Leflaive hebben ze ook enkele van de mooiste wijngaarden in Puligny, Chassagne-Montrachet en Meursault in hun bezit. De basis van hun prachtige wijnen. 


2019: een uitzonderlijk jaar
Het seizoen begon koud en droog, daarna zonnig en warm voor de tijd van het jaar. Maar de ramp speelde zich af in de nacht van 5 april. Toen waren alle Bourgogne boeren in de weer om hun kostbare ranken te beschermen tegen de plotselinge vorst. Dit gaf schitterende foto's van brandende kachels en takken in de wijngaarden, maar het lukte slechts gedeeltelijk om de oogst te redden; tot wel 50% van de oogst ging in deze nacht verloren. Daarna brak de zon door en stopte bijna niet meer met schijnen die zomer. 


"Cœur de Ciusson"
Door de warme en zonnige zomer waren de druiven al vroeg rijp qua suikers en in balans qua zuren, maar de pitjes en schillen waren nog niet optimaal. Volgens wijnmaker Franck Grux ontbrak de "cœur de cuisson" (het hart van het gerecht). Olivier Leflaive staat bekend om de fraicheur van de wijnen en dat mistte hij. Er werd besloten om nog enkele dagen tot wel een week te wachten met oogsten. Het team van Leflaive nam hierbij het risico op overrijpe druiven, maar gelukkig pakte deze beslissing geweldig uit.


2019: Krachtig, vol gruit en elegant
Zo omschreef Olivier Leflaive zijn wijnen. Dat proeven wij terug in zijn wijnen, de Les Setilles is altijd een erg lekker glas, maar in 2019 net iets lekkerder dan voorgaande jaren. De Premier Cru’s en Grand Cru's zijn nog een overtreffende trap qua weelde en rijkdom. Perfect om de komende jaren van te genieten.


2019: een rijk jaar voor Premier Cru's en Grand Cru's
Wij kunnen dit keer twee Premier Cru's (Saint Aubin en Montagny) en ook enkele kistjes Grand Cru (Bienvenues-Batard-Montrachet en Corton-Charlemagne) aanbieden. De oogst 2018 is rijk en deze cru's zijn een overtreffende trap.  Allemaal zeer beperkt beschikbaar.


Schaars en grote vraag
Wij hebben er alles aan gedaan om een zo groot mogelijke allocatie te krijgen, want er is wereldwijd een zeer grote vraag naar de witte Bourgognes van Leflaive. De productie is klein, zeker de appellations, wat zorgt voor immer stijgende prijzen. Profiteer daarom nu van dit aanbod en verzeker uzelf de komende jaren van de heerlijke Bourgogne wijnen van Olivier Leflaive.


U kunt hieronder intekenen op de oogst 2019. De voorinschrijvingsprijzen zijn geldig tot 8 april of zolang de voorraad strekt en de inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Uitlevering zal vanaf begin april plaatsvinden. 

Mijn tips
Les Setilles en de Montagny 1er Cru geven heel veel Bourgogne voor een redelijke prijs, enkele doosjes van deze twee zorgen voor veel plezier de komende jaren. Beide beroemde Villages Meursault en Puligny-Montrachet zullen veel plezier geven. De Grand Cru's zijn zeer schaarse, grootse wijnen voor bijzondere momenten en vergeet zijn voortreffelijke Champagne niet!

Met klinkende groet,


Christian Griffoen