Wijnlabelclub: De club waar je bij wilt horen


Een boekenclub is zoooo jaren negentig. Nee, je hoort er tegenwoordig pas écht bij wanneer je lid bent van een wijnlabelclub! Klinkt goed hè? Nu wil je vast weten hoe je zo’n club opricht. Simpel..

1. Iedereen heeft wel een aantal vrienden die graag wijn drinken, wij noemen hen: de wijnvrienden.
2. Nodig je wijnvrienden uit bij je thuis, iedere wijnvriend neemt een fles wijn mee.
3. Je bevindt je nu al in een fantastische situatie: omringd door vrienden en wijn! Maar de insteek van deze club is om wat op te steken van elkaar, kennis is macht tenslotte.


Alle wijnvrienden hebben voor de ‘bijeenkomst’ het label van hun wijnfles uitvoerig bestudeerd en de nodige informatie verzameld. Samen bespreek je alle wijnlabels, dit uiteraard onder het genot van een heerlijk glas wijn. Na een paar bijeenkomsten zal je merken dat jullie transformeren in échte wijn(label) experts. Buiten je wijnlabelclub kan je dan lekker interessant doen bij restaurants of op feestjes van vrienden. Pas op dat je niet doorslaat met al je kennis, een wijnsnob is over het algemeen niet geliefd ;)

Vanzelfsprekend wil jij als oprichter van de club met enkele unieke topwijnen de show stelen. Say no more! The Wine Club List:


1. Bodega Norton Malbec Reserva


2. Lapostolle Clos Apalta 2015


3. Antinori Tignanello 2015


4. Boschendal 1685 Sauvignon Blanc Grande Cuvée


5. Antinori Le Maestrelle