Hoe mensen wijn drinken

Wijndrinkers zijn vaak nog diverser dan de wijn zelf. Wie herken jij? Bekijk de video onderaan.


1. De Walser
Gaat zo op in het walsen dat de persoon zelf mee walst met de wijn, trekt hier vaak een serieuze (kijk-mij-eens-wijnexpert-zijn) blik bij. Minimaal een halve meter afstand houden tenzij je een kopstoot op zijn tijd wel plezierig vindt.

2. De Atter
Een goede smaak is fijn maar niet noodzakelijk. De wijn zo snel mogelijk naar binnen krijgen daarentegen wel. Kwantiteit boven kwaliteit is de lijfspreuk van de Atter.

3. De Streler
Heeft een eigenaardige relatie met wijnglazen. Het glas wordt van alle kanten gestreeld en betast. Dit tafereel zorgt voor de meest ongewenste visualisaties. Tip: gooi dit glas weg na gebruik, hier is zelfs de vaatwasser niet tegen opgewassen.

4. De Vissenkom
Je zou bijna een baantje kunnen trekken in het wijnglas van de Vissenkom. Belachelijk groot en er past dan ook een hele fles wijn in. Uiteraard gaat deze er ook in, al is het alleen maar om dit moment te kunnen pakken: ‘Kijk, er gaat een HELE FLES in! Gaaf hè!’.

5. De Knoeier
Doet denken aan een beginnende gebarentolk met alle drukke handgebaren en schijnbewegingen maar hij zet zijn verhaal nu eenmaal graag ‘extra dik’ aan. Datzelfde geldt trouwens voor je vloerkleed/eikenhouten vloer etc. etc.

6. De Knuffelaar
Is onbekend met het begrip personal space. Wil altijd alles en iedereen aanraken. Ook het glas wijn ontkomt niet aan een stevige knuffelsessie. Soms aandoenlijk maar meestal gewoon eng.

7. De Wijnbaas
Ook wel bekend als de wijnsnob. Doet graag interessant over wijn, en dan met name onderwerpen die niemand een bal interesseren. Is irritant kieskeurig en deelt graag zijn tips met mensen die daar niet op zitten te wachten.

8. De Hoophouder
Heeft het geheugen van een vergiet. Vergeet om de twee seconden dat het glas toch echt leeg is maar blijft deze aan de mond zetten. Tja, dan moet je er ook maar het beste van maken en proberen nog een druppel te zien bemachtigen.

9. De Sproeier
Leg je poncho maar klaar als je de Sproeier hebt uitgenodigd. Heeft een soort van wijnsluis tussen zijn kaken en praat dus met de nodige (wijn)consumptie.

10. De Prater
Probeer deze persoon te ontwijken. Praat ellendig lang en vergeet hierbij ook nog eens een slok van de wijn te nemen. Een kwelling in meerdere opzichten dus.

11. De Titanic
Heeft op elk feestje een continue brainfreeze en verpest (on)bewust de hele smaakcomplexiteit van de wijn. Geeft allemaal niks, zolang die wijn maar ijs- en ijskoud is.

12. De Bijschenker
Zet je drankvoorraad maar achter slot en grendel want het glas is hier nooit half vol of half leeg maar gewoon tot aan de nok vol. Lekker blijven gieten want een leeg glas is echt een doodszonde voor de Bijschenker.