F. de Fournier Pinot Noir

De Grote Hamersma: 8,5
Domaine Fournier oogst de druiven van de beste wijngaarden in de Loirevallei, deze worden verwerkt tot deze heerlijke wijn op hun domein in Sancerre. Naast enorm populaire witte wijnen, voornamelijk van de voor Sancerre zo herkenbare Sauvignon Blanc, maakt Fournier deze zeer gebalanceerde Pinot Noir. En met succes, wat een heerlijk glas!

Oordeel De Grote Hamersma: 8,5
Compacte, koele pinot noir. Plintje groen langs de bramenstruiken. Kersen in de schaduw. Niet dat benauwde en inhoudsloze. Van een producent die sinds kort de vaardige Hollandse handen van Joost van der Does de Willebois aan de druiven weet. Inderdaad, dat is dezelfde die ook de niet voor niet zo geliefde Villebois sauvignon blancs maakt.

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 10,29 Incl. BTW: 12,45

U spaart 25 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4388000
Wijnkaartnaam F. de Fournier Pinot Noir
Land Frankrijk
Regio Loire
Herkomst Vin de France
Jaargang 2018
Druif Pinot Noir
Druif omschrijving 100% Pinot Noir
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 14°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Goede begeleider van gegrilde vleessoorten, paddestoelen en lasagne
Sluiting Kurk
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 12%
Duurzaamheid Duurzaam gecertificeerd
Veganist Nee

F. de Fournier Pinot Noir

Fournier Pére et Fils is van oorsprong een familiebedrijf uit Verdigny (opgericht in 1950) en is zo’n 10 jaar geleden gekocht door de Nederlander Joost van der Does de Willebois. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het bedrijf met als doel om nog betere wijnen te maken.
Deze Pinot Noir is elegant en rond en heeft een mooie heldere kleur. In de geur en smaak herken je frambozen, zwarte bes, kruiden en gras.

Awards

  • De Grote Hamersma: 8,5 (Oogstjaar 2018)

Over Domaine Fournier

De wijnen van Fournier zijn bekend in meer dan 65 landen vanwege hun constante hoge kwaliteit. De wijnen hebben al vele prijzen gewonnen, zoals het "Concours Mondial du Sauvignon Blanc" en ontvangen mooie recensies in vele nationale en internationale gidsen en tijdschriften.

Ontdek Domaine Fournier