Fournier Pouilly Fumé

De Grote Hamersma: 9
Christian Griffioen
Een grootse Sauvignon Blanc. Cuvée Les Bois Charmants is enerzijds strak met flink wat minerale toetsen (vuursteen en silex), maar tegelijk ook veel rijp fruit (van perzik tot peer). Prima gevuld in de mond, goede rijkheid maar nooit zwoel, blijft uitermate fris van begin tot einde. Gastronomisch breed inzetbaar, bij een kraakverse forel of kabeljauw bijvoorbeeld.
Geschreven door Christian Griffioen, Wijngids

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 20,62 Incl. BTW: 24,95

U spaart 50 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4386000
Wijnkaartnaam Fournier Pouilly Fumé
Land Frankrijk
Regio Loire
Herkomst A.C. Pouilly Fumé
Jaargang 2019
Druif Sauvignon Blanc
Bodemtype Klei
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Lagering omschrijving 6-12 maanden in roestvrijstalen tanks
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Goede begeleider van schaal- en schelpdieren en stevige visgerechten met rijke sauzen.
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 12,5%
Veganist Nee

Fournier Pouilly Fumé

Fournier Père et Fils is van oorsprong een familiebedrijf uit Verdigny (opgericht in 1950) en is zo’n 10 jaar geleden gekocht door de Nederlander Joost van der Does de Willebois. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het bedrijf met als doel om nog betere wijnen te maken. Een klassieke Pouilly Fumé; fris citrusfruit en mineralen, maar dan voorzien van exotische fruitsmaken zoals passievrucht.

Oordeel De Grote Hamersma: 9 Buitengewoon goed jaar. In de streek wordt er wel een vergelijking gemaakt met 1947. Schijnt een soort jaar van de eeuw te zijn geweest. Nu gaat de database van De Grote Hamersma ver terug maar hier moeten we toch even passen. Wel nieuwsgierig natuurlijk hoe zo'n wijn die ruim een halve eeuw later is gemaakt dan presteert. Niet te nerveus, niet te veel met de vingers knippend, niet met de bal van de voet bibberend. Sappige, goed gevulde Pouilly-Fumé van een père et fils die sinds kort een nieuwe moeder hebben gekregen. Onlangs is de firma overgenomen door de sauvignon blanc specialist Villebois. En dat pakt goed uit. Beschaafd, compact wit fruit, een ketsend keitje en zijn vuursteentje. Grapefruit zonder dat dit tot een te nadrukkelijk bittergarnituur leidt. Nadrukkelijk wit pepertje in een afdronk die maar geen afscheid wenst te nemen.

Awards

  • 9 - De Grote Hamersma (oogst 2018)
  • 92 punten - James Suckling (oogst 2017)
  • 90 punten - Wine Spectator (oogst 2017)
  • Gold - Concours Mondial du Bruxelles (oogst 2017)
  • Bronze - Decanter World Wine Awards (oogst 2017)

Over Domaine Fournier

De wijnen van Fournier zijn bekend in meer dan 65 landen vanwege hun constante hoge kwaliteit. De wijnen hebben al vele prijzen gewonnen, zoals het "Concours Mondial du Sauvignon Blanc" en ontvangen mooie recensies in vele nationale en internationale gidsen en tijdschriften.

Ontdek Domaine Fournier