Fournier Sancerre

De Grote Hamersma: 9-
Christian Griffioen
Deze Sancerre 'Les Vignes au Moulin' representeert de kwaliteit die Domaine Fournier zo hoog in het vaandel heeft staan. Een bijzonder mooie en karakteristieke Sancerre verkregen van de beste druiven uit de appellations. Knisperend droog, vol met sappig wit fruit, lichte kruiden en mineralen. Perfect in harmonie. Geniet van deze bekroonde top Sancerre als aperitief of als begeleider van diverse visgerechten en uiteraard de lokale geitenkaas: Crottin de Chavignol.
Geschreven door Christian Griffioen, Wijngids

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 18,97 Incl. BTW: 22,95

U spaart 46 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4387
Wijnkaartnaam Fournier Sancerre
Land Frankrijk
Regio Loire
Herkomst A.C. Sancerre
Jaargang 2019
Druif Sauvignon Blanc
Bodemtype Klei
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Ideale begeleider van diverse visgerechten, sushi / sashimi en - uiteraard - Crottin de Chavignol
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 12,5%
Veganist Nee

Fournier Sancerre

Fournier Père et Fils is van oorsprong een familiebedrijf uit Verdigny (opgericht in 1950) en is zo’n 10 jaar geleden gekocht door de Nederlander Joost van der Does de Willebois. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het bedrijf met als doel om nog betere wijnen te maken. Bijzonder mooie en typische Sancerre; vol met sappig fruit, lichte kruiden en mineralen.

Beoordeling De Grote Hamersma: 9-
De père et fils maken inmiddels deel uit van de Villebois familie, nota bene Nederlandse specialisten die louter sauvignon blanc in de Loire wensen te produceren. En dat doen ze met verve, en met de onvermoeibare inspanningen van specialist Thierry Merlet, die zijn hele leven al louter sauvignon blanc produceert. Jongen uit de streek. Moedermelk. Paplepel. Enfin. Valt zijn voorliefde voor de wilde witte te proeven in deze Sancerre? Gelukkig wel. Sancerre van het zuiverste water. Drinkt, zoals de Fransen dat dan ook noemen, ‘comme l’eau’, als water. Maar waar dat naar niks smaakt doet doet de molen aan wit fruit, witte peper, witte kalk en roze – dat dan weer wel – grapefruit.

Awards

  • 9- De Grote Hamersma (Oogst 2019)
  • 8,5 - De Grote Hamersma (Oogst 2018)
  • 93 punten - James Suckling (oogst 2018)
  • Beste uit de test - Hubrecht Duijker (oogst 2018)
  • Gold - Concours Mondial du Sauvignon (oogst 2018)
  • Silver - IWSC (oogst 2017)

Over Domaine Fournier

De wijnen van Fournier zijn bekend in meer dan 65 landen vanwege hun constante hoge kwaliteit. De wijnen hebben al vele prijzen gewonnen, zoals het "Concours Mondial du Sauvignon Blanc" en ontvangen mooie recensies in vele nationale en internationale gidsen en tijdschriften.

Ontdek Domaine Fournier