Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 557 wijnen
92 James Suckling

Blecua Blecua 2014

Herkomst: Spanje, Somontano
Druif: Cabernet Sauvignon, Syrah / Shiraz, Tempranillo
Krachtig en complex rood, Intens, rijp fruit, mineralen, donkere chocolade
Kleine hoeveelheden van deze wijn worden geproduceerd als gevolg van een drievoudig selectieproces, waarbij het team kiest voor de allerbeste ranken in de wijngaard, de allerbeste druiven in de bodega en de allerbeste vaten in de laatste kelderselectie. Werk in deze wijngaarden wordt uitsluitend met de hand uitgevoerd, met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en voortdurende controle. Kortom: Het is intensief om deze wijn te produceren en er zijn maar beperkt flessen van beschikbaar! Deze wijn heeft zoveel prijzen en onderscheidingen gekregen dat het wordt beschouwd als een van de beste Spaanse wijnen en daarmee direct ook de beste van de wereld. Blecua heeft een iconische status verworven in zijn de regio van Somontano en wordt alleen gemaakt in uitzonderlijke jaargangen.
€ 85,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De wijn is complex in de neus met een uitgesproken intensiteit, van mineralen, rijp rood fruit en donkere chocolade. Zachte tannine maken deze wijn elegant en groots.

Wijnkaartnaam Blecua
Land Spanje
Regio Somontano
Jaargang 2014
Druif Cabernet Sauvignon, Syrah / Shiraz, Tempranillo
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en zal zich ongetwijfeld goed ontwikkelen in de komende tien jaar.
Wijn & Spijs Serveer deze Blecua bij rijke gerechten met volle smaken als wild (hert en ree) en gegrild vlees.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Spanje, Somontano
Blecua heeft een iconische status verworven in zijn de regio van Somontano en wordt alleen gemaakt in uitzonderlijke jaargangen. Deze wijn heeft zoveel prijzen en onderscheidingen gekregen dat het wordt beschouwd als een van de beste Spaanse wijnen. 

Drievoudig selectieproces
Heel kleine hoeveelheden van deze wijn worden geproduceerd als gevolg van een drievoudig selectieproces, waarbij het team kiest voor de allerbeste ranken in de wijngaard, de allerbeste druiven in de wijnmakerij en de allerbeste vaten in de laatste kelder selectie.
 
'Hand-picked' 
Werk in deze wijngaarden wordt uitsluitend met de hand uitgevoerd, met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en voortdurende controle. Kortom: Het is intensief om deze wijn te produceren en er zijn maar beperkt flessen van beschikbaar!
 
Blecua
92 punten - James Suckling (oogst 2013)
A ripe, balanced red with aromas of plums, black fruit, olives, cocoa and cigar box. Full-bodied with polished tannins and a fleshy texture. Textured finish. Drink now or hold.
Golden award- Mundus Vini (oogst 2011)
Gouden Award- Concours Mondial Bruxelles (oogst 2010)
Golden award- Mundus Vini (oogst 2010)
Anderen kochten ook