Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
90 James Suckling

Blecua Somontano 2014

Herkomst: Spanje, Somontano
Druif: Cabernet Sauvignon, Syrah / Shiraz, Tempranillo, Merlot, Garnacha
Krachtig en complex rood, Intens, rijp fruit, vanille, donkere chocolade
Een uitzonderlijke wijn die alleen wordt gemaakt in de beste jaargangen. Voor Blecua worden er in acht verschillende wijngaarden vijf verschillende druivenrassen verbouwd. Deze druiven worden ieder apart gefermenteerd en pas bij het creëren van de finale blend wordt er een selectie gemaakt. Hierdoor verschilt de uiteindelijke cuvée ieder jaar voor het ultieme resultaat.
€ 92,50 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Proefnotitie
Een uitzonderlijke wijn met een aangename complexiteit in de neus. Elegante tonen van gekonfijt fruit die harmonieus aangevuld worden door aroma's van vanille, ceder en tabak, die afkomstig zijn van de rijping in eikenhouten vaten. In de smaak vindt u dezelfde harmonieuze balans van aroma's die wordt gedragen door de stevige structuur. De wijn verleidt u langzaam te genieten doordat het glas zich bij elke slok nog ontwikkeld.
 
Intensief productieproces
In Somontano, in het Noorden van Spanje, heeft González Byass met de wijn Blecua een iconische status verworven. Een uitzonderlijke wijn die alleen wordt gemaakt in de beste jaargangen. Heel kleine hoeveelheden van deze wijn worden geproduceerd als gevolg van een drievoudig selectieproces, waarbij het team kiest voor de allerbeste ranken in de wijngaard, de allerbeste druiven in de wijnmakerij en de allerbeste vaten wijn voor de uiteindelijke blend. Kortom: het is intensief om deze wijn te produceren en er zijn maar een beperkt aantal flessen van beschikbaar. 
 
Wisselende Cuvée
Voor Blecua worden er in acht verschillende wijngaarden vijf verschillende druivenrassen verbouwd; Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. Deze druiven worden ieder apart gefermenteerd en pas bij het creëren van de finale blend wordt er een selectie gemaakt. Hierdoor verschilt de uiteindelijke cuvée ieder jaar voor het ultieme resultaat. De precieze verhoudingen blijven echter het geheim van de wijnmaker.
Wijnkaartnaam Blecua
Land Spanje
Regio Somontano
Jaargang 2014
Druif Cabernet Sauvignon, Syrah / Shiraz, Tempranillo, Merlot, Garnacha
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en zal zich ongetwijfeld goed ontwikkelen in de komende tien jaar.
Wijn & Spijs Serveer deze Blecua bij rijke gerechten met volle smaken als wild (hert en ree) en gegrild vlees.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Spanje, Somontano
Blecua heeft een iconische status verworven in zijn de regio van Somontano en wordt alleen gemaakt in uitzonderlijke jaargangen. Deze wijn heeft zoveel prijzen en onderscheidingen gekregen dat het wordt beschouwd als een van de beste Spaanse wijnen. 

Drievoudig selectieproces
Heel kleine hoeveelheden van deze wijn worden geproduceerd als gevolg van een drievoudig selectieproces, waarbij het team kiest voor de allerbeste ranken in de wijngaard, de allerbeste druiven in de wijnmakerij en de allerbeste vaten in de laatste kelder selectie.
 
'Hand-picked' 
Werk in deze wijngaarden wordt uitsluitend met de hand uitgevoerd, met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en voortdurende controle. Kortom: Het is intensief om deze wijn te produceren en er zijn maar beperkt flessen van beschikbaar!
 
Blecua
92 punten - James Suckling (oogst 2013)
A ripe, balanced red with aromas of plums, black fruit, olives, cocoa and cigar box. Full-bodied with polished tannins and a fleshy texture. Textured finish. Drink now or hold.
Golden award- Mundus Vini (oogst 2011)
Gouden Award- Concours Mondial Bruxelles (oogst 2010)
Golden award- Mundus Vini (oogst 2010)
90 punten - James Suckling (oogst 2014)
16 Sep, 2021 – This shows rather herbal, bell-pepper character to the dark fruit. It’s medium-bodied with firm tannins and a fresh finish. Drink now.
Anderen kochten ook