Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen
94 Platter (Zuid-Afrika)
91 International Wine Challenge

Boschendal Heritage Cabernet Sauvignon 2018

Herkomst: Zuid-Afrika, Stellenbosch
Druif: Cabernet Sauvignon
zwarte kers, cassis, ceder, krachtig
Onder leiding van oenoloog Jacques Viljoen is deze Cabernet Sauvignon ontstaan. De wijn laat het terroir spreken als geen ander, de druiven zijn hand geplukt uit de regio die wordt gezien als 'Kingdom of Cabernet'. Met een fantastisch resultaat; in de neus aroma's van rijpe zwarte kersen, cassis en cederhout, in de smaak domineert het zwarte fruit en kruidigheid door de krachtige tannine.
€ 27,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Ook deze Cabernet Sauvignon van Boschendal wordt gemaakt onder leiding van de werelberoemde wijnmaker Jacques Viljoen die als geen ander het terroir van de wijngaarden kan laten spreken. De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt in de Stellenbosch regio welke gezien wordt als 'Kingdom of Cabernet'. De wijngaarden zijn gelegen tegen de heuvels waardoor de grond voornamelijk bestaat uit graniet en zandsteen, dit creëert een goed gedraineerde bodem waar de ranken op geplant zijn. Deze stressvolle ondergrond maakt dat de ranken mooi geconcentreerde druiven produceren die zeer zuiver van smaak zijn en het terroir goed weerspiegelen.

 

 

Land Zuid-Afrika
Regio Stellenbosch
Jaargang 2018
Druif Cabernet Sauvignon
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk, maar zal zich de komende 8 jaar nog blijven ontwikkelen.
Wijn & Spijs 'Slow cooked' vlees, stoofpotten en gekruide vleesgerechten van de BBQ.
Sluiting Kurk
Alcohol 14%
Zuid-Afrika, Franschhoek
De magnifieke Boschendal winery ligt op een uurtje rijden van Kaapstad, in het pittoreske Groot Drakenstein Valley, aan de rand van Franschhoek. Wereldberoemd is de Boschendal picknick en de fameuze lunch in het sfeervolle restaurant.
 
Wereldberoemd
Wereldberoemd is de Boschendal picknick en de fameuze lunch in het sfeervolle restaurant. Redenen om eens een bezoek te brengen aan de parel van Franschhoek. De bekendste wijn in ons land is de Boschendal 1685 Sauvignon Blanc Grande Cuvée met de unieke fles met de blauwe capsule.
 
Integriteit en duurzaamheid
De kern van Boschendal is integere en duurzame wijnbouw. Om deze reden is Boschendal geprezen met de ‘WWF Conservation Champion’ en zijn ze aangesloten bij de ‘Wine and Spirit Board of South Africa’ om eerlijke arbeidsomstandigheden en duurzame teelt te garanderen.
 
Traditie en innovatie
Boschendal maakt al meer dan 350 jaar wijnen en heeft in die tijd continue gezocht naar innovatie om nog betere wijnen te maken. Dit estate van wereldklasse mixt zijn rijke verleden met nieuwe innovaties. Elke wijn is zorgvuldig gemaakt om te zorgen voor uniek drinkplezier. Het is de aandacht voor detail, dat Boschendal een geliefde wijn in meer dan 50 landen maakt.
 
Boschendal 1685
De 1685 serie in de kenmerkende fles ontwikkelde Boschendal in 1985 ter ere van het 300 jarig bestaan, deze wijnen zijn de beroemdste van de kaap inmiddels. Het begon met een Sauvignon Blanc, maar is inmiddels uitgebreid met een uitstekende Chardonnay, Shiraz, Merlot en ook de twee bekendste Zuid-Afrikaanse druiven: Chenin Blanc en Pinotage.
 
Boschendal Chardonnay Pinot-Noir
Enkele jaren geleden introduceerde Boschendal de Chardonnay-Pinot Noir, een wijn gemaakt van de tradionele 'Champagne' druiven, maar dan zonder bubbels en met een roze tint. Ongekend populair door zijn heerlijke verfrissende en fruitige smaak.

Boschendal Elgin - Best Chardonnay of South-Africa
Boschendal was een van de eerste wijnhuizen die wijngaarden kochten in Elgin, een Cool-Climate regio bij Hermanus. De elegante en langzaam rijpende Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Noir druiven vormen de basis van de 'Elgin serie', welke o.a. al jaren achtereen de prijs voor 'Best Chardonnay of South-Africa' heeft gewonnen.
 
The Wine List is officiële partner en verkooppunt van Boschendal Wijnen.
 
Boschendal
94 Sterren- Platter (Zuid-Afrika) (oogst 2017)
91 Award- International Wine Challenge (oogst 2018)
Anderen kochten ook