Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen

Château Corton C. Clos Saint Denis Grand Cru "Comte de Montebello" 2013

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druif: Pinot Noir
Vol en rond rood, Truffel, hummus, aarde, klein rood fruit, zwart fruit
Prachtige Grand Cru die zich 20 maanden heeft mogen ontwikkelen in eikenhouten vaten. Wat resulteert in een mooie ronde volle wijn die rijk is aan tannines.
€ 239,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

In de Côte de Nuits is Morey-Saint-Denis een van de dorpen met de meeste Grand Cru Climats. Waaronder ook Clos Saint-Denis valt. De Climat Clos Saint-Denis maakt indruk door zijn fijn afgestemde nuances – wijnen uit dit Climat zijn de Mozarts van de Côte de Nuits. Een mooie ronde volle wijn die rijk is aan tannines. Hoge smaakintensiteit met aroma's van truffel, humus, aarde en klein rood fruit en zwart fruit. De stevige tannines en de grote smaakintensiteit zorgen dat deze wijn zich nog prachtig kan ontwikkelen door de jaren heen.

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Jaargang 2013
Druif Pinot Noir
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Het Château Corton C. is het symbool van een Bourgondische wijngaard, met zijn omheining en zijn prachtige geglazuurde tegels onder aan de heuvel Aloxe-Corton met uitzicht op de wijnstokken. De Corton C wijngaarden van in totaal negen hectare omvatten prestigieuze appellaties zoals; Corton, Corton-Charlemagne, Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, Pommard, Monthelie, Savigny-les-Beaune, Ladoix en Auxey-Duresses. Het grootste perceel is 0,9 hectare dus kunt u zich een voorstelling maken van de schaarste van deze wijnen. Met de wens in het achterhoofd om in alle vooraanstaande Franse terroirs wijn te produceren kocht familie Frey in 2014 het Estate. Familie Frey en Corton C. exporteerden hun wijnen tot op heden alleen naar het thuisland van familie Frey; Zwitserland. Wij zijn vereerd dat wij de unieke kans krijgen de wijnen van Château Corton C. naar Nederland te halen.
 
Familie Frey
U kent de familie Frey wellicht van de mooie wijnen van Domaine Paul Jaboulet Aîné uit de Rhône of Chateau La Lagune in de Bordeaux. Met Corton C. in Bourgondië blijft Caroline Frey, oenoloog en eigenaresse, trouw aan de waarden van uitmuntendheid die hun eigendommen in de Bordeaux en Rhône vallei ook dragen. Caroline Frey is voorstander van biologische wijnbouw en combineert moderne met traditionele methodes voor het beste resultaat. Zo hebben zij ook op de negen hectare van Corton C flink geïnvesteerd in biologische en biodynamische wijnbouw. Bovendien hebben zij de mogelijkheid gecreëerd om de wijn de produceren en te rijpen op Chateau Corton C..
 

Bekijk alle Chateau Corton C wijnen in de shop

 
 
Château Corton C.