Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen

Château Corton C. Corton Grand Cru Monopole "Le Clos du Château" 2017

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druif: Pinot Noir
Vol en rond rood, Kersen, zoethout, kruiden
De prachtwijn van Château Corton C. Druiven voor deze wijn groeien op de monopole Clos du Château. Een fantastische wijngaard in de achtertuin van Château Corton C. De beste druiven in combinatie met de 20 maanden durende houtlagering zorgen dat deze wijn echt Grand Cru waardig is.
€ 239,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Het dorp Aloxe-Corton heeft een ere plaats in het Bourgondische wijnhart. Château Corton c waakt hier over de beroemde heuvel van Corton. Een stukje land waar het uitzonderlijke grenst aan het wonderbaarlijke. Waar de Bourgondische wijn zijn piek bereikt. Deze Corton Grand Cru, Le Clos du Château, is een Monopole wat betekendt dat Château Corton C. de eigenaar is van de gehele wijngaard. Dit brengt ons naar het hart van dit dorp en in het hart van de Château Corton C.

De wijn is robijn rood van kleur. De neus onthult een parfum van kersen en zoethout. De smaak is soepel met zachte tannines. In de afdronk worden de zoethout aroma's begeleid door mooie tonen van kruiden.

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Jaargang 2017
Druif Pinot Noir
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Het Château Corton C. is het symbool van een Bourgondische wijngaard, met zijn omheining en zijn prachtige geglazuurde tegels onder aan de heuvel Aloxe-Corton met uitzicht op de wijnstokken. De Corton C wijngaarden van in totaal negen hectare omvatten prestigieuze appellaties zoals; Corton, Corton-Charlemagne, Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, Pommard, Monthelie, Savigny-les-Beaune, Ladoix en Auxey-Duresses. Het grootste perceel is 0,9 hectare dus kunt u zich een voorstelling maken van de schaarste van deze wijnen. Met de wens in het achterhoofd om in alle vooraanstaande Franse terroirs wijn te produceren kocht familie Frey in 2014 het Estate. Familie Frey en Corton C. exporteerden hun wijnen tot op heden alleen naar het thuisland van familie Frey; Zwitserland. Wij zijn vereerd dat wij de unieke kans krijgen de wijnen van Château Corton C. naar Nederland te halen.
 
Familie Frey
U kent de familie Frey wellicht van de mooie wijnen van Domaine Paul Jaboulet Aîné uit de Rhône of Chateau La Lagune in de Bordeaux. Met Corton C. in Bourgondië blijft Caroline Frey, oenoloog en eigenaresse, trouw aan de waarden van uitmuntendheid die hun eigendommen in de Bordeaux en Rhône vallei ook dragen. Caroline Frey is voorstander van biologische wijnbouw en combineert moderne met traditionele methodes voor het beste resultaat. Zo hebben zij ook op de negen hectare van Corton C flink geïnvesteerd in biologische en biodynamische wijnbouw. Bovendien hebben zij de mogelijkheid gecreëerd om de wijn de produceren en te rijpen op Chateau Corton C..
 

Bekijk alle Chateau Corton C wijnen in de shop

 
 
Château Corton C.