Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen
A_Rosé_blogbanner_z_tekst.jpg

De Toscaanse rosé van Antinori 'A'

Met de zomer voor de deur presenteren wij met trots een nieuwe, unieke rosé van de Familie Antinori; "A". De rosé is dit jaargang voor het eerst verkrijgbaar in de Nederlandse markt en is afkomstig van het nieuwste wijnhuis van Antinori in Toscane, Fattoria Aldobrandesca. De "A" is een unieke en indrukwekkende rosé die u deze zomer niet mag missen.
 
“A”
Deze rosé wordt gemaakt door Antinori, op Fattoria Aldobrandesca met het inheemse druivenras Aleatico. Hoe kan de wijn dan ook anders heten dan simpelweg; “A”. A 2022 is de vijfde jaargang van deze rosé en vertegenwoordigd de uitdaging die de familie Antinori had om een rosé wijn van de onbetwistbare Antinori-kwaliteit te produceren. Die is gemaakt met de grootste zorg en passie die voortkomt uit hun liefde voor Toscane.
 
Aleatico
Uiteindelijk vonden zij deze kwaliteit het traditioneel Toscaans druivenras Aleatico. De druif is van nature zeer aromatisch. Vol aroma’s van rozen, viooltjes en verse bosbessen. Deze sterke identiteit van Aleatico in combinatie met de vulkanische bodem levert fascinerende wijnen op die delicaat en buitengewoon elegant zijn.

A
100% Aleatico
"A" 2022 heeft een bleke koraalroze kleur. De aromatische intensiteit in de neus is uitstekend: bloemige tonen van rozen, typisch voor dit druivenras, vermengen zich met geurige sensaties van abrikozen, frambozen en lychees. De smaak is fris en wordt begeleid dezelfde fruitaroma’s als in de neus. Afsluitend met een lange elegante afdronk.
 Slechts 25 doosjes beschikbaar
 
Bestel hier
 
Fattoria Aldobrandesca
Maremma wordt vaak geassocieerd met zijn kustlijn, vlakke landerijen, pijnboombossen, paarden en lokale cowboys die "butteri" worden genoemd. Het landgoed Fattoria Aldobrandesca ligt in het zuidelijke deel van Maremma, in het binnenland van wat onder wijnmakers bekend staat als "Tufsteenzone". De wijngaarden voor “A” zijn gelegen op de hellingen van de uitlopers van tufsteen nabij de stad Sovana.
 
Onbekend, maar niet onbemind
Hoewel deze wijn nog niet door veel wijncritici is geproefd, kunnen we uit voorgaande scores concluderen dat de wijnwereld enthousiast is over deze unieke rosé. Robert Parker gaf 90 punten (jaargang 2017) en Falstaff 92 punten (jaargang 2020).

Bestel deze rosé voor uzelf of verras uw gasten met iets nieuws en verfrissends deze zomer.