Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen

Finca Perdriel

Finca Perdriel vind zijn oorsprong zo’n 100 jaar geleden in de Luján de Cuyo vallei in de Mendoza regio Argentinië. Luján de Cuyo is de eerste officiële D.O.C. (Denominación de Origen Controlada) van Argentinië en staat bekend om het druivenras Malbec.
 
Uiterste zorg
Alle wijnen van Finca Perdriel worden tot op de dag van vandaag met dezelfde uiterste zorg en aandacht gemaakt als 100 jaar geleden. Finca Perdriel werkt met "Vineyard Selection". Wat betekend dat voor elke wijn de druiven uit speciaal geselecteerde wijngaarden komen en worden met de hand geplukt. Het unieke terroir van deze hoog gelegen vallei geeft wijnen met een mooie structuur, intense kleur en smaak.
 
Vakmanschap
Deze wijnen worden gemaakt met de kennis en kunde van wijnmaker David Bonomi. Hij is door het wijnblad Decanter onderscheiden als één van de 10 beste wijnmakers van heel Zuid-Amerika. Daarnaast heeft hij ook veel succes als de wijnmaker van Bodega Norton.
 
Unieke wijngaarden
Ten zuidwesten van de stad Mendoza aan de voet van het Andesgebergte vindt u de wijngaarden van Luján de Cuyo, die bekend staat om het druivenras Malbec. Sinds 1895 maakt Finca Perdriel hier terroir gedreven wijnen. Het klimaat is zeer geschikt voor wijnbouw; droog en zonnig. Smeltwater uit de Andes zorgt voor een probleemloze irrigatie. In tegenstelling tot de meeste grond in Argentinië is de grondlaag bij de wijngaarden van Perdriel dunner dan gemiddeld binnen deze vallei. Dit zorgt er voor dat het water minder goed kan worden vast gehouden in de grond en de wijnranken meer stress ondervinden dan normaal. Een stressvolle plant klinkt misschien raar, maar voor de druif zorgt dit ervoor dat die een veel geconcentreerder sap aanmaakt wat mooie complexe wijnen oplevert. Bovendien liggen de wijngaarden op maar liefst 950 meter hoogte in het Andesgebergte, op deze hoogte is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht groot, waardoor de druiven zich rustig en volledig kunnen ontwikkelen.

Karakteristieke druivenrassen
Finca Perdriel heeft hier druivenrassen aangeplant die zeer goed gedijen in het klimaat van Luján de Cuyo zoals de typische Malbec, maar ook verschillende druivenrassen uit de Bordeaux zoals; Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon & Merlot. Daarnaast hebben de wijnranken een gemiddelde leeftijd van 50 jaar. Hierdoor is de opbrengst per wijnrank lager, maar zijn de smaken meer geconcentreerd.
 
CLIMA CENTENARIO - jpg.jpg